Omgedraaid.

Gisteren voorspelde ik de uitkomst van het recreatieoordproject. Vandaag in de krant een bericht over de wanhopige poging van de lokale SP om aan te tonen, dat het ZZM over invloedrijke vrienden beschikt.

Vrienden die trachten te voorkomen dat het ZZM benadeeld zal worden door een dom raadsbesluit van de Enkhuizer raad.

Ik wees (in een eerder bericht) al op het raadsbesluit begin vorig jaar waarin wethouder Struijlaart werd verboden om de Bierkade aan te schaffen. Zonder dat hij beschikte over een haalbaarheidsonderzoek.

De opdracht tot een dergelijk onderzoek werd gegeven (€ 39.000.-) maar nog voordat de uitkomst van dat onderzoek bekend was, werd het oorspronkelijke besluit al herroepen. Wat gepaard ging met de oproep om te proberen alsnog de Bierkade in bezit te krijgen.

Dat laatste mislukte, met als uiteindelijk resultaat dat de gemeente voor € 39.000,- een haalbaarheidsonderzoek heeft laten uitvoeren voor een project dat ze alleen maar kan uitvoeren als ze de nieuwe eigenaar aanzienlijk meer biedt dan ze de oorspronkelijke eigenaar had geboden.

Het bovenstaande maakt duidelijk dat;

  1. de gemeenteraad in staat is om domme besluiten te nemen en dat,
  2. domme besluiten op eenvoudige wijze ongedaan kunnen worden gemaakt door een nieuw besluit te nemen.

Het eerder genomen unanieme besluit inzake parkeerplaatsen op het REZ voor het ZZM (waar de SP zich aan blijft vastklampen) is een dom besluit, omdat het ZZM daarmee het enige alternatief voor het bestaande bootmodel wordt ontnomen.

Gegeven het feit, dat het bootmodel weinig toekomstbestendig is en op enig moment zal moeten worden vervangen door een toekomstbestendiger model, is het niet meer dan logisch, dat het ZZM zich tot het uiterste zal verzetten tegen alles wat haar toekomstige bereikbaarheid in gevaar brengt.

Daarvan is sprake als de gemeente voorstelt een vakantiedorp te vestigen op de plek waar het museum haar nieuwe ingang wil realiseren.

De vraag of het ZZM over vrienden beschikt die proberen te voorkomen dat de raad van Enkhuizen zichzelf in de voet schiet lijkt me een overbodige vraag. Over zulke vrienden beschikt het Zuiderzeemuseum.

En hoewel ze nu nog op de achtergrond opereren, zullen ze niet aarzelen om naar voren te komen als de raad blijft volharden in haar domme besluit. En dat zal dan het moment zijn waarop de raad ten overstaan van iedere weldenkende burger een plee figuur slaat.

Omdat ze zich niets gelegen laat liggen aan de bereikbaarheid van een van de mooiste musea in het land. Maar dat opoffert, om welgestelde Nederlanders en Duitsers in staat te stellen een tweede huisje te verwerven.

Ooit gold voor de SP dat cultuurbehoud belangrijker was dan financieel gewin, maar in Enkhuizen zijn de rollen kennelijk omgedraaid.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Omgedraaid.”

  1. Ennuhh. Was het niet de SP die met een eigen onderzoek wilde aantonen dat het bootmodel haalbaar blijkt/bleek te zijn? Is nog nooit iets over gepubliceerd bij mijn weten.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: