Wie is eigenlijk Nicolaas Stegeman?

stegemanHij is in ieder geval niet de man van de bijgaande foto. Dat is de foto van een fotomodel dat op tal van andere websites als uithangbord wordt gebruikt.

Nicolaas beweert dat hij op 5 december 2018 naar Enkhuizen is verhuisd. Als bewijs  heeft hij op Facebook de foto van een uitladende verhuiswagen geplaatst, die volgens het bijschrift het moment weergeeft dat de verhuizing (naar Enkhuizen) voltooid is.

verhuiswagenDe verhuiswagen heeft een Belgisch kenteken. De portiekbekleding (uiterst links op de foto) is typisch Belgisch en ben ik nooit in Nederland tegengekomen. Kortom, deze foto is niet het bewijs van een verhuizing naar Enkhuizen.

Het is een stockfoto van verhuisbedrijf Elias uit Brugge.

Verder kookt Nicolaas veel en graag. Het fotografisch bewijs daarvan toont hij graag op zijn Facebook, maar het zijn nooit foto’s van zijn eigen creaties, maar foto’s uit verkoop brochures of kookboeken. Eén daarvan wordt “geliked” door iemand die in het verdere verloop van mijn discussie met Nicolaas een rol zal spelen. Wim Langbroek. Vrijwilliger bij WEEFF.

Op het moment dat ik dit schrijf heeft hij nog geen vrienden, hoewel er dus op sommige van zijn uitingen wordt gereageerd. Maar de site is vermoedelijk nog steeds in opbouw. Van zijn Facebook leven voor zijn 65ste verjaardag is niets bekend. Alleen de afgelopen maand lijkt hij een actief bestaan te leiden.

Kortom Nicolaas Stegeman is niet meer dan een Facebook identiteit, wiens bestaan pas echt tot leven komt als hij mij, naar aanleiding van mijn column van 13 januari “WEEF-foutje” van moddergooien kan beschuldigen.

Slachtoffer van mijn moddergooien is (volgens Nicolaas) Hans Langbroek, de fractie voorzitter van HEA. Wat mijn moddergooien volgens Nicolaas helemaal schandalig maakt is het feit, dat ik één keer lijstduwer van NE ben geweest.

Nu weet ik, dat Langbroek, na jarenlang voor NE in de raad te hebben gezeten, nu niets liever doet dan zich tegen die partij afzetten vanwege het vermeend onrecht dat hem (door die partij) in het verleden ooit is aangedaan.

Maar zo er al sprake zou zijn van “moddergooien” (naar mijn overtuiging is daar geen sprake van, ik vraag me alleen af waarom WEEFF zoveel aandacht besteed aan een activiteit van Langbroek, die Langbroek zelf niet eens de moeite waard vindt om te vermelden op zijn Facebook pagina) dan nog heeft dat “moddergooien” niet betrekking op Langbroek, maar op WEEFF.

En waarom schiet een volslagen onbekende (die nog geen maand in Enkhuizen woont) Langbroek te hulp? Alsof Langbroek zichzelf niet kan verdedigen. En hoe weet iemand, die hier nog geen maand woont, dat ik lijstduwer was van NE? Iets wat 3/4 van de hier al jaren wonende bevolking niet eens zou weten.

Voorlopig houd ik het er dus nog maar even op, dat Nicolaas Stegeman een gefingeerd karakter is (ofwel een catfish account) die het als zijn taak ziet om in te grijpen als er (al dan niet vermeend) belangen van Hans Langbroek in het geding zijn. Daarin bijgestaan door een ander personage die onder een schuilnaam opereert, Ilias Abou Ab.

Niet valt uit te sluiten dat Nicolaas Stegeman en Ilias Abou Ab dezelfde persoon zijn en elkaar om die reden telkens weer bijvallen.

Daarmee is aan de oorspronkelijke vraag (waarom besteedt WEEFF zoveel aandacht aan een activiteit van Langbroek als hij er zelf geen enkele aandacht aan besteedt?) een tweede toegevoegd.

Wie is de eigenaar van het catfish account “Nicolaas Stegeman”? Een account dat het meent op te moeten nemen voor de belangen van Langbroek. Is dat Langbroek zelf of is dat iemand uit zijn nabije omgeving?

Vragen die ik binnenkort zal voorleggen aan de WEEFF directie, maar ook aan onze nieuwe burgemeester. Ik ga er tenminste van uit dat hij niet zal toestaan dat politieke stromingen in Enkhuizen hun toevlucht nemen tot gefingeerde Facebook accounts om daarmee (hun al dan niet vermeende) tegenstanders het leven zuur te maken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

9 gedachten over “Wie is eigenlijk Nicolaas Stegeman?”

 1. Pim, dat stuk over de gele hesjes staat allang niet meer op mijn account. Het heeft er denk ik 2 dagen opgestaan, zoals de meeste dingen die ik de laatste weken op facebook zet. Ik heb vorige week ook één facebookaccount Hans Langbroek, met dat HEA-logo erbij, opgeheven. Dat andere bestaat nog, nu met een ondergaande zon en mijn opa als bovenkant, met iets van drie door mij geschreven stukken er op. Een stuk over laaggeletterdheid, over de bikers die pesten op school tegengaan en over twee doedelzakblazers vorig jaar in de Westerstraat.

  Nicolaas Stegeman ken ik niet, de hele naam ken ik überhaupt niet. Ik wil dat ook niet weten, andermans ruzies bemoei ik me niet mee. Een goede raad wat dat betreft, ooit gelezen in Prediker: “Wie zich met een woordenstrijd bemoeit die hem niet aangaat, trekt aan de oren van een hond die rustig voorbij loopt”.

  Wim Langbroek is wél mijn broer, mijn jongere broer.

  Mij adviseren om aangifte te doen is in mijn optiek juist weer een hysterische toon aanslaan. Je weet zelf ook wel dat ik zoiets niet doe.
  Maar ik heb ook geen zin in dit soort dingen als nu gebeurt, of in allerlei gesuggereerde beschuldigingen over dat ik te maken heb met fake-accounts. Ik schrijf onder mijn eigen naam en ben niet bang te zeggen wat ik over onderwerpen vind.
  Doch edoch: ik heb ook geen zin in internetfitties zoals dit, dus ik hou er weer over op denk ik. Maar antwoord geven op vragen is netjes, dat doe ik dan ook.

  Like

  1. Hans, met je bevestiging dat Wim je broer is het laatste puzzelstukje op zijn plaats gevallen. Wim is degene die schuil gaat achter de Facebook identiteit Nicolaas Stegeman. Die persoon opende de aanval op mij op Facebook over mijn column WEEFF-foutje. In die column vroeg ik me af of WEEFF er verstandig aan deed Wim te laten beoordelen of wat Hans zei wel nieuwswaardig genoeg was en gepubliceerd moest worden..

   Wim, onder het pseudoniem Nicolaas Stegeman, vertaalde dat als smaad jegens HEA. Die stond er wat mij betreft volledig buiten. De naam van de column zei het al, WEEFF-foutje. HEA werd nergens genoemd.

   De fout die WEEFF in mijn ogen maakte was dat zij toestond dat de ene Langbroek nieuwsberichten produceerde over een andere. (Dat jullie broers waren wist ik toen nog niet met zekerheid). Ik denk, dat je er als nieuwsorganisatie niet verstandig aan doet dat je familieleden elkaars nieuwswaardigheid laat beoordelen, wil je als nieuwsorganisatie nog serieus worden genomen.

   Ik ken je als iemand die open en eerlijk voor zijn mening uitkomt en of ik het met die mening eens ben doet niet ter zake. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Je broer denkt daar kennelijk anders over en is gefascineerd geraakt door de mogelijkheden die anonimiteit hem kunnen bieden. Ik ben bang, dat hem dat uiteindelijk meer zal kosten dan dat het hem heeft opgeleverd.

   Like

 2. Waarom suggereer je dat ik iets doe dat ik niet doe? Ik schrijf alles onder eigen naam. De politieke stroming HEA beschuldigen van iets waar ze part noch deel aan heeft is laag.
  Ook ik ga kijken wat ik aan jouw aantijging hier kan doen.
  Tevens is je aantijging dat ik steeds NE op de huid zit laag en onwaar. Integendeel, ik kan zelfs goed met de fractievoorzitter van die partij opschieten.
  Dit soort schrijverij van je is exact waarom ik niet meer met je communiceer. Maar nu ga je me iets te ver, ik heb letterlijk niets van wat je beweert gedaan. Dit is karaktermoord en heeft niets meer met politiek te maken.

  Like

  1. Hans. Na zelf te hebben gekeken is dit gewoon een fake account. En nodig ik hierbij Dhr Stegeman uit om samen met mij koffie te drinken. Ook ik reageer onder eigen naam . Op Facebook zal je een reactie van mij herinneren. Jou reactie is een raadslid onwaardig . Plus het feit dat als iemand die jou eens een kritische reactie geeft je deze direct blokkeert . Dit is een niet onbekend verschijnsel. De partijvoorzitter van Voor Enkhuizen voormalig raadslid Quasten plus 3 wethouders en een burgemeester deden hetzelfde. Zoals je zelf weet wordt een burger bij de gemeente Enkhuizen totaal niet gehoord. Met deze strapatsen van raadsleden is het hek van de dam. Het enigste wat men wil is in achterkamers praten en onderhandelen. In Enkhuizen is de mores alleen vooruit wanneer je de gevestigde orde hun gelijk blijft geven om hier zelf beter van te worden. Hier heb ik mezelf een jaar in verdiept . Het is schokkend. Dan wijs ik je ook nog op woorden die je in je reactie hebt gebruikt richting mij. Ik spaar je door ze hier niet te publiceren . Ook deze heb je verwijdert. Eigenlijk mag iemand die zo reageert zich geen volksvertegenwoordiger noemen. Ik schreef je dat ik best wat kan hebben maar jij duidelijk niet. Ik wens je succes met HEA want je bent toch 1 van de weinige die een kritische vraag durft te stellen. Want ik blijf objectief . Maar stop met dit soort fake. En deblokkeer mij en laat zien wie of wat je bent. Tip . Doe wat aan verbetering ondernemersklimaat in Enkhuizen. Daar zul je mee scoren.

   Like

   1. Jacco… ik heb jou helemaal niet geblokkeerd! Jij kunt gewoon op mijn facebookaccount kijken wat ik schrijf. Wat ik nauwelijks nog doe trouwens.
    Daarnaast blokkeer ik alleen maar mensen op social media die anderen, ook mij dus, voor nazi, racist, fascist etc. uitmaken. Als ik het zie althans, ik bouw die social media wat af.
    Maar dat blokken in dat soort gevallen, dat doe ik al jaren sinds 2009 heel direct, zonder aanziens des persoons. En ook mensen die me niet op mijn politiek aanvallen, maar op wie ik ben als persoon. Daar ben ik een kleine tien jaar geleden mee begonnen, toen ik na het sterven van mijn vriendin ontdekte ik dat we maar 1 leven hebben. Dat leven moet je niet verspillen aan mensen die je niet en nooit zullen mogen, gewoon om wie je bent. Daar doe je het toch nooit goed bij, ongeacht wat je doet. De mensen die hun hoofd afdraaien als ze je tegenkomen op straat. Loslaten heet dat.

    Maar jou heb ik niet geblokkeerd. Ik heb vorige week wél dat andere account Hans Langbroek, waar ik het HEA-logo had bijstaan, opgeheven. Als je dat zoekt vind je het inderdaad niet omdat het niet meer bestaat. Ik vermoed dat jij dat account volgde of las, dat vind je dus niet omdat het niet meer bestaat. Het heeft niets met blokkeren te maken.

    Over het account dat ik nu nog heb twijfel ik ook of ik het zal laten bestaan. Ik word meer dan enigszins moe van die social media en de overal heersende kwaadheid die je daar leest. Maar ook van het gescheld daardoor. Vooral op facebook, daar zit ik pas anderhalf jaar op. Twitter is interessanter, daar is veel en heel divers nieuws op te vinden. Dat nieuws over wetenschap, politiek etc, was eigenlijk oorspronkelijk de reden dat ik mij op die social media begaf. Twitter gebruik ik al jaren daarvoor.
    Mijn facebookaccount dat nog bestaat heb ik wel grotendeels leeg gehaald, er staan nog maar 3 stukken op of zo. Twitter heb ik ook leeggehaald, wat ik trouwens wel vaker doe en gedaan heb.

    Like

  2. Hans, ik suggereer niets dat je gedaan hebt, maar dat je niet gedaan hebt. Ik heb wel een vraag voor je.

   WEEFF publiceert een uitgebreid verhaal over een peiling die je wilt houden over een stille tocht van gele hesjes in Enkhuizen. Omdat ik het een raar verhaal vond ging ik op zoek naar de bron. Volgens het bericht was dat je Facebook account. Als ik dat niet kan vinden stel ik de vraag, hoe kan het dat WEEFF een uitgebreid verslag doet als de bron van dat verhaal (je facebook account) nergens is te vinden.

   Op dat moment realiseer ik me nog niet dat je me geblokkeerd hebt en dat dit de reden is dat ik het niet kan vinden.

   Vervolgens meldt zich via Facebook ene Nicolaas Stegeman die me op hysterische toon allerlei verwijten begint te maken. Zoals dat ik me schuldig maak aan moddergooien naar HEA terwijl ik nota bene lijstduwer was van Nieuw Enkhuizen. Wat het één met het ander te maken heeft is me een raadsel. Ook maak ik me, alweer volgens Stegeman, schuldig aan smaad en andere bedenkelijke zaken.

   Stegeman liet verder weten dat hij sinds december vorig jaar in Enkhuizen woonde en ik vond het knap, dat hij binnen die korte tijd al te weten was gekomen dat ik lijstduwer was geweest bij Nieuw Enkhuizen. Ondertussen besef ik dat deze mijnheer liegt over de tijd dat hij in Enkhuizen woont en dat hij waarschijnlijk al jaren onder ons is.

   Vervolgens heb ik zijn account gecontroleerd en toen bleek dat niets was, wat het pretendeerde te zijn. Zijn profielfoto bleek de foto van een model te zijn dat in tientallen verschillende situaties als uithangbord was gebruikt.

   De foto van zijn verhuizing bleek de stockfoto van Belgisch verhuisbedrijf. De heerlijke maaltijden die hij vrijwel dagelijks voor zijn vrouw kookte bleken foto’s uit brochures en kookboeken te zijn.
   Zijn tijdlijn begint op 29 november, maar in die korte tijd heeft hij wel meer dan 600 vrienden gescoord, waaronder onze nieuwe burgemeester.

   Waarschijnlijker is dat Stegeman op 29 november een nieuw leven is begonnen, zijn voorgaande leven(s) heeft gewist maar wel zijn vrienden uit zijn voorgaande levens heeft behouden.

   De vraag is dus, wie gaat er schuil achter Stegeman en waarom meende hij voor jou in de bres te moeten springen.

   Wat jullie met elkaar gemeen hebben is de hysterische toon die jullie aanslaan en de volstrekt ongefundeerde beschuldigingen. Maar dat is natuurlijk geen bewijs dat jij en Stegeman één en dezelfde persoon zijn. Bovendien ik denk stevig bewijs in handen te hebben dat aangeeft dat je niet de de eigenaar van dat account bent. Maar zeker weten doe je zoiets natuurlijk nooit.

   Enfin, als je van mening bent dat ik karaktermoord op je pleeg kan ik je alleen maar aanraden aangifte te doen.

   Maar veel belangrijker lijkt me dat we beide op zoekt te gaan naar de man/vrouw die zich opwierp als jouw reddende engel. Ik denk dat we dichter bij de waarheid komen als jij durft te vertellen aan wie je je plannen over een stille tocht hebt verteld, zodat we ook weten wie het bericht daarover op de WEEFF website plaatste.

   Tot slot nog dit, Stegeman wist te vertellen dat jij en Wim Langbroek broers zijn. Dat lijkt me sterk, maar wellicht wil je bevestigen dat er geen sprake is van een familie relatie tussen jou en Wim Langbroek.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: