Raadsels.

Mijn vorige bericht was een reactie op een bericht dat WEEFF op haar website geplaatst had en dat door een van haar medewerkers (Wim Langbroek) onder de aandacht van een groter publiek werd gebracht door het te delen in de Facebook groep “Je bent een echte Enkhuizer als”.

Mijn kritiek betrof het feit, dat de bron van het bericht (de Facebook pagina van Hans Langbroek) niet terug te vinden was. Ook voor een bewering in het bericht zelf, dat (vanwege de hoge gemeentelijke lasten) Langbroek de begroting had afgekeurd, bestond geen bewijs.

Ik heb de column met mijn bevindingen ook gedeeld in de Facebook groep “Je bent een echte Enkhuizer als”. Dat delen is bedoeld als aankondiging van een nieuwe column. Het onderwerp waarover ik schrijf (lokale politiek) is weinig populair. Daar staat tegenover dat de meeste groepsleden weten waar ik over schrijf en dat je (door niet op de link te klikken) niet hoeft te lezen wat ik heb geschreven.

Opmerkelijk was, dat naar aanleiding van hetgeen ik had geschreven mij het recht werd ontzegd dat met de groep te delen. Een onder pseudoniem opererend groepslid meende dat alleen gezellige dingen met de groep gedeeld mochten worden.

Een ander die (naar eigen zeggen) sinds kort hier woonachtig is en zich aan het oriënteren is voor wat betreft de lokale politiek betwistte mijn recht van spreken over andere politici. Hoe en op welke manier hij bezig is zich te oriënteren zei hij niet, maar ik vermoed, gelet op zijn manier van redeneren, dat die oriëntatie grotendeels plaats vindt binnen HEA.

Hij bestond het om te beweren dat, omdat ik lijstduwer ben geweest bij NE, ik mij niet mocht uitlaten over de lijstaanvoerder van HEA. Of deze nogal grove inperking van mijn recht op vrije meningsuiting deel uit maakt van het oriëntatie traject dat hij momenteel doorloopt weet ik niet. Het kan ook zijn dat hij dat soort merkwaardige opvatting al van oudsher heeft en dat de Enkhuizer lokale politiek hem slechts de gelegenheid biedt om het verder te ontwikkelen.

Hoe dan ook, inmiddels heeft hij op mijn verzoek een screenshot geproduceerd van een Facebook site die “Ps Hans Langbroek” heet.

Een zoekopdracht naar die site levert mij niets op, maar misschien heeft Langbroek mij op een of andere wijze geblokkeerd. Als anderen die site wel kunnen bereiken laat me dat dan even weten.

Ook staat er op die site niet wat Wim Langbroek beweerde dat er opstond. Namelijk een vraag van Hans Langbroek of zijn initiatief (een stille tocht van gele hesjes richting stadhuis) op bijval kon rekenen.

Maar misschien heeft hij die vraag (onder druk van buitenaf) wel weer ingetrokken. Kortom allemaal raadsels, zodra ik meer weet kom ik er op terug.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: