Politieke Draaikonten.

Gisteren was er nog geen audiofile beschikbaar van de raadsvergadering van afgelopen dinsdag, dus ik weet niet welke briljante argumenten er zijn aangevoerd, maar in de krant van vandaag (donderdag) lees ik, dat de raad (door middel van een motie) vrijwel unaniem tòch heeft besloten om tot aankoop van de Bierkade over te gaan.

Nadat men 8 maanden eerder had besloten dat niet te doen. De boodschap is helder, als je het ook maar enigszins kunt vermijden, doe je er verstandig aan om geen zaken te doen met de gemeente Enkhuizen.

Dat weet inmiddels aannemer Hillen & Roosen, die twee jaar op zijn geld moest wachten omdat de raad weigerde hem te betalen voor werk dat hij had uitgevoerd en waarvan de noodzakelijkheid buiten kijf stond.

Dat weet inmiddels ook de architect die de Drommedaris-verbouwing begeleidde en die door de gemeente ruim € 80.000,- gekort werd op  zijn honorarium. Omdat het de gemeente moeite kost te begrijpen wat voor een overeenkomst ze heeft afgesloten.

En dat weet inmiddels ook de familie Scholten, die in februari nog veronderstelde dat zij haar onroerend goed aan de gemeente had verkocht. Hetgeen echter door de raad werd tegengehouden, omdat die eerst een onderzoek (€ 39.000,-) naar de haalbaarheid van het project Bierkade uitgevoerd wilde zien.

Dezelfde raad die, die nu weer, zonder dat het haalbaarheidsonderzoek is afgerond, besluit om de Bierkade toch maar te kopen.

Verstandig besluit, dat wel, maar natuurlijk opnieuw een voorbeeld van de jojo-cultuur waar onze politiek draaikonten in de Breedstraat het patent op lijken te hebben.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: