Inspraak?

Hoera, het ei is gelegd. Na jaren van voorbereiding en met de hulp van specialisten is er vanaf vandaag een voorontwerpbestemmingsplan, (in huiselijke kring beter bekend als het VOBP) voor het recreatieoord en omstreken bekend gemaakt.

Voor wie niet kan wachten het plan te bestuderen, deze link  aanklikken en U bent ter plekke.

Het plan blijkt een werkstukje te zijn van Rho, adviseurs voor leefruimte en kan vanaf vandaag (25 oktober) ingezien worden met het oog op inspraak. Gedurende 6 weken mogen wij onze inspraakreactie kenbaar maken aan het college.

Geweldig, men doet er jaren over een plan uit te broeden en dan krijgen wij 6 weken de tijd daar iets zinnigs over te zeggen en probeert men ook nog de suggestie te wekken dat er, dank zij onze inspraakreactie, ook maar iets aan het plan gewijzigd kan worden.

Ik heb slecht vluchtig kennis genomen van de inhoud, maar al snel wordt duidelijk dat het er bij dit soort plannen er om gaat, aanknopingspunten te vinden binnen alle die andere ambtelijke plannen, die gewoonlijk stof liggen te vergaren.

Daar door lijkt het alsof dit plan ook weer onderdeel is van een zorgvuldig en een tot in de finesses doorgedacht geheel. Terwijl de oorsprong van het plan natuurlijk bestaat uit de volgende berekening van een ontwikkelaar op de achterkant van een sigarendoos.

Als ik 180 huisje voor 4 ton kan verkopen, hoeveel verdien ik dan als ik de grond gratis in handen krijg. En is, wat ik verdien, voldoende om wat infrastructuur aan te leggen?

Het antwoord daarop is kennelijk ja geweest. Maar goed, wie wil meepraten doet er goed aan het plan te bestuderen en zijn reactie voor december bij het college in te dienen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: