Actiecomité

Ik ben er op gewezen, dat het actiecomité Enkhuizerzand (of heet men “vereniging tot behoud van”, ik ben daar niet zeker van ) nog steeds actief is en dat men (na de voorlichtingsbijeenkomst in het RSG) een brief gestuurd heeft naar de gemeenteraad van Enkhuizen.

Wat er in die brief staat weet ik niet, maar ik neem aan een verzoek om de situatie op het recreatieoord niet te veranderen, maar te laten zoals zij is. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan is de kans dat de raad aan dat verzoek gehoor zal geven bijzonder klein. Die heeft namelijk het college nadrukkelijk opgedragen om het gebied (Enkhuizerzand) op te waarderen.

Herroepen van die opdracht is natuurlijk altijd mogelijk, maar te vrezen valt dat aan zo’n herroeping financiële consequenties zullen kleven. Door wethouder Struijlaart ooit geschat op miljoenen.

Verder heeft de raad de beoordeling van de kwaliteit van het plan in handen gegeven van een commissie. Die heeft de kwaliteit van beide plannen inmiddels als voldoende beoordeeld. (Anders zou het college ze niet hebben kunnen presenteren aan de raad.)

De enige nog resterende betrokkenheid van de raad bestaat dan ook uit het goedkeuren van een gewijzigde omgevingsvergunning. Wat in september 2019 staat gepland.

Kortom, ik acht de kans klein dat de raad (op verzoek van de vereniging) haar eerder gegeven opdracht zal herroepen. Blijft over de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen de nog te verlenen omgevingsvergunning. Op die mogelijkheid wees ik al eerder in mijn column “Overheersend”.

Dat neemt niet weg, dat ik nieuwsgierig ben naar de brief die het actiecomité heeft verstuurd en het antwoord dat ze daarop heeft gekregen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: