Compromis bereiken.

Woensdagavond toch maar even naar de voorlichtingsbijeenkomst geweest in het RSG. Over de plannen voor het recreatieoord. Behoorlijk aantal aanwezigen met als enige minpunt dat er maar één microfoon beschikbaar was. Dat moet volgende keer beter.

Verandering t.o.v de vorige presentatie. Toen distantieerde wethouder Kok zich van de plannen en bestempelde ze als plannen van de ontwikkelaar. Nu trokken ontwikkelaar en de gemeente (in de persoon van wethouder Struijlaart) zij aan zij op.

Veel aandacht voor de moeilijkheden die men de afgelopen anderhalf jaar had weten te overwinnen, maar nu stonden alle seinen op groen. Alleen het vlekje dat ZZM heet moet nog even worden weggepoetst. Opvallend hoeveel mensen in de zaal het museum elke  wens tot parkeren op het REZ wilde onthouden.

We mogen op dat punt constateren, dat de oproep van burgemeester Baas, gedaan bij zijn afscheid, zijn uitwerking niet heeft gemist.

Sprookjeswonderland, voor de deur parkeren, geen probleem. De gemeente investeerde zelfs een half miljoen om het mogelijk te maken. Maar als het ZZM om hetzelfde vraagt (de mogelijkheid tot parkeren, geen financiële bijdrage) dan blijken er opeens wel problemen te zijn.

Gelukkig toont wethouder Struijlaart nog enig begrip voor de status van het ZZM als belanghebbende. En daarmee is dit college in ieder geval een stuk verstandiger dan het vorige.

Maar ik ben bang, dat parkeerruimte op het recreatieoord van levensbelang is voor het ZZM en dat haar directie tot het uiterste zal gaan om die mogelijkheid veilig te stellen. Iets anders mag je ook niet van een directie verwachten lijkt me. Dat die er alles aan doet om het voorbestaan van hun onderneming veilig te stellen.

Dus laten we hopen dat Struijlaart een compromis met het ZZM weet te bereiken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: