Persoonlijke vete?

Iemand op Facebook vroeg me of ik een persoonlijke vete met de gemeente uitvocht. Het antwoord daarop is nee. Wel heb ik een hekel aan de verspilling van belastinggeld. Zoals dat in het verleden gebeurd is bij het SMC en de Drommedaris en nu alweer geruime tijd aan de gang is bij de herinrichting van het recreatieoord.

De overgrote meerderheid van de Enkhuizers (99%) wenst zich daar niet in te verdiepen en houdt zich liever met andere dingen bezig. Dat is hun goed recht en moeten ze ook  helemaal zelf weten.

Verder vind ik het leuk om te schrijven over de dingen waarin ik me verdiep. Ook dat is een merkwaardige, maar volgens mij een onschuldige bezigheid. Ik heb met mijn vrouw afgesproken dat ik zal ophouden met schrijven, zodra mijn schrijfsels er op neerkomen dat ik wartaal uitsla.

Er op toe zien dat ons belastinggeld niet wordt verspild is natuurlijk formeel de taak van onze vertegenwoordigers in de gemeenteraad.

Maar ik heb de indruk dat veel van hen er alleen voor het spek en de bonen bijzitten en zich er met een Jantje van Leiden proberen vanaf te maken.

“Dat mijn kritische opmerken vaak niet in goede aarde vallen bij hen die zich boven ons hebben gesteld (hetzij door verkiezing, hetzij door benoeming) begrijp ik, maar kan me verder weinig schelen”.

Ik ben inmiddels op een leeftijd gekomen waarop het tot je doordringt dat het sparen van kool en geit (zogenaamd politiek correct gedrag) in veel gevallen verspilling van tijd is en het veel efficiënter is, als je gewoon man en paard noemt.

Dus maakt U zich over mij geen zorgen. Zolang ik me nog ergens in kan verdiepen en er over kan schrijven gaat het nog goed met me. Ik ben op niemand boos, alleen maar af en toe verdrietig over de verspilling van belastinggeld en de gemakzuchtige houding die onze regenten daarover menen te moeten aannemen.

Maar tegelijkertijd lucht het enorm op, als je daar onbevangen over kunt schrijven.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Persoonlijke vete?”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: