Loze beloften?

De nieuwste plannen voor het recreatieoord zijn inmiddels voorgelegd aan de raads- en commissieleden. Wat hun reactie’s zijn geweest sijpelt wellicht ooit nog eens door in het publieke domein. Maar voor hetzelfde geld houdt men de kaken op elkaar. Daar ligt dan een mooie taak voor het West-Fries Dagblad lijkt me. De raads- en commissieleden aan de tand voelen over hun opvattingen over dit plan.

Dat gezegd hebbende, nu het plan zelf. Het ziet er goed uit. Zoals ook het voorgaande plan er goed uitzag en zoals een toekomstig (en wederom op details gewijzigd plan) er ongetwijfeld  ook weer goed zal uitzien.

Want daar zitten we naar te kijken. Leuke plaatjes en een mogelijk tijdschema waarin één en ander gerealiseerd zou kunnen worden. Als er tenminste niets tegen zit.

En dat laatste is vrijwel zeker het geval. Tijdens de eerste presentatie van de plannen (anderhalf jaar geleden) maakte het ZZM al bezwaren kenbaar. Anderhalf jaar zijn er verstreken en voor zover ik weet is er nauwelijks serieus met het ZZM gesproken over aanpassing van de plannen. Om tegemoet te komen aan hun bezwaren.

Sterker nog, de uitbreiding met een vierde landtong in het gewijzigde plan heeft tot gevolg dat gesproken kan worden van horizonvervuiling.

Daarover zullen ze bij het ZZM zeker niet blij zijn. En als je een rechter treft die daar gevoelig voor is, dan zou het zomaar kunnen dat hij nieuwe aanpassingen voorschrijft.

Door bij de kaderstelling te “vergeten” dat het gebied ook belanghebbenden kent die voor hun eigen belangen zullen opkomen heeft de gemeente voor zichzelf een ongemakkelijke spagaat gecreëerd.

Volgens wethouder Struijlaart kan de gemeente een miljoenenclaim van de ontwikkelaar tegemoet zien, als het project zou moeten worden afgeblazen.

Anderzijds is er een partij (ZZM) die zich de kaas zeker niet van het brood zal laten eten en ook haar wensen heeft.

Erik
Meer dan genoeg tijd

Men heeft anderhalf jaar de tijd gehad om met die partij over die wensen te onderhandelen, maar in plaats van dat te doen, heeft men anderhalf jaar lang met alleen met de ontwikkelaar gekeuveld over een aantal (naar eigen zeggen) bescheiden aanpassingen van het oorspronkelijke plan. Zoals de precieze locatie van de reddingsbrigade en de ligging van fietspaden.

Maar daarmee is de uiteindelijke realisatie nog geen stap dichterbij gekomen en zijn de bezwaren die anderhalf jaar geleden golden niet weggenomen.

De wethouder doet voorkomen alsof hij het geschil met het ZZM binnen enkele weken kan oplossen. Laten we hopen dat hij gelijk krijgt, anders is de presentatie van dit plan niet meer dan de zoveelste loze belofte die hij doet.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Loze beloften?”

  1. De Story of de Weekend lees Dagblad voor WF schrijft 2021. De zogenaamde raad moeter nog op plassen. Lees partijvoorzitters. Wie mag er wat verdienen.. Orez ??? Of gaat een selectief aantal van hen profijt trekken van een claim. Wethouder S zit lekker en bralt er lustig op los . Een Fata Morgana genaamd REZ. Gewoon vermakelijk. Vooral voor de buren….

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: