Ergens een klap op geven.

Op 8 september was er een inloopbijeenkomt op de camping. Op 11 september schreef ik daarover een column, waarin ik beschreef dat wethouder Struijlaart de aanwezigen tot vervelens toe had voorgehouden dat er (binnen enkele weken) een klap zou worden worden gegeven op de overeenkomst tussen Orez BV en de gemeente.

Hij beweerde dat met zoveel stelligheid, dat ik daar de logische conclusie uit trok dat de tandem Gemeente/Orez met het ZZM overeenstemming had bereikt over de uitvoering van het plan.

Hoewel een logische gedachtegang, bleek ze toch niet juist te zijn. De gemeente heeft (zonder dat er overeenstemming is bereikt met het ZZM) een overeenkomst met de ontwikkelaar gesloten over de uitvoering van een plan, wetende dat er bij het ZZM grote bezwaren leven tegen de uitvoering van dat plan in de huidige vorm.

Ook wetende, dat zodra de raad een omgevingsvergunning heeft verleend het ZZM daar bezwaar tegen zal aantekenen en dat de afwikkeling van dat bezwaar makkelijk 5 jaar in beslag kan nemen.

De primaire vraag is dus, waarom gaat de Gemeente een overeenkomst aan met een projectontwikkelaar, wetende dat de mogelijkheid tot nakomen van die overeenkomst uiterst onzeker is? En ook wetende dat het niet nakomen van die overeenkomst een aanzienlijke schadeclaim van de ontwikkelaar zal opleveren.

Dat stelde wethouder Struijlaart tenminste, tijdens een eerdere bijeenkomst met de standplaatshouders van de camping. Hij had het daarbij over een miljoenenclaim. Ook daarover rapporteerde ik al in mijn  column van 14 juni. “Wel of geen miljoenenclaim”.

Enfin, aanstaande maandag wordt de raad ingelicht over waar het college toe heeft besloten. Omdat er geen besluit hoeft te worden genomen kan die mededeling in een besloten vergadering gebeuren.

Omdat raadsleden nooit of te nimmer verslag doen over wat zij (tijdens zo’n besloten bijeenkomst) naar voren hebben gebracht, zullen wij (als gewone burgers), het moeten doen met het persbericht dat een dag later aan de  erkende media zal worden verstrekt en waar (in grote lijnen) zal worden uitgelegd waar het college inmiddels een klap op heeft gegeven.

 

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Ergens een klap op geven.”

  1. Dit ongelooflijk slecht voorbereide plannetje is zo slecht voorbereid en zonder kritische kantlijnen bekeken dat het Enkhuizen al handenvol geld heeft gekost. Niets is voor niets. Niets is niets…….en wordt ook niets. Het college zal er weer over struikelen nu het raadsbreed akkoord het waarschijnlijk niet houd.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: