Zwikkeren?

Onder elke column worden er altijd drie eerdere columns gepresenteerd die een zekere relatie hebben tot het onderwerp dat ik in mijn laatste column behandel.

Zo stond er onder mijn vorige bericht een link naar de column “Geen problemen” van 14 februari 2018, waarin ik commentaar lever op het feit, dat wethouder Struijlaart geen enkel probleem ziet voor wat betreft de verdere ontwikkeling van het Enkhuizerzand.

Hetgeen, als gebruikelijk, trouwhartig werd opgetekend door de verslaggever van de Enkhuizer Krant.

De opvatting die ik mijn column naar voren breng is, dat Struijlaart beter eerst even naar Specsavers had kunnen gaan, alvorens hij het standpunt verkondigde dat er geen enkel  probleem bestond voor wat betreft de ontwikkeling van het REZ.

Ik som een aantal (voor iedereen zichtbare) problemen op, waarvoor volgens mij tot op de dag van vandaag nog geen oplossing is gevonden.

Het enige probleem waar wethouder Struijlaart wel over heeft gesproken (tegenover de campingbewoners tijdens de Pinksterbijeenkomst) is het probleem dat zou ontstaan als het inmiddels goedgekeurde plan niet zou worden uitgevoerd.

oogkleppen1
Geen problemen

Ook daarover heb ik eerder geschreven.

Volgens mij heeft Struijlaart de raad nog nooit formeel op de hoogte gesteld van het feit dat als het voorliggende plan niet doorgaat, de gemeente een miljoenenclaim van Orez bv tegemoet kan zien.

En omdat de gemeente over die mogelijkheid ook geen persbericht heeft afgegeven, heeft de krant er ook niet over bericht. En als de krant nergens over bericht,  dan zien raadsleden op hun beurt ook geen noodzaak om er aandacht aan te besteden.

Enfin, Paul Gutter, de verslaggever die de opvattingen van Struijlaart had opgetekend, reageerde destijds op mijn column met de mededeling dat de krant altijd hoor en wederhoor toepast.

Om vervolgens toe te geven, dat dit (in dit geval) niet mogelijk was, omdat de gemeente met Orez bv was overeengekomen dat alle communicatie over het REZ via de gemeente  diende te verlopen.

Zoals ze dat ook had bedongen t.a.v. de gang van zaken rond de elektra verzwaring bij de Drommedaris. Ook daar was met partijen (aannemer en stichting) overeengekomen dat de gemeente de enige woordvoerder zou zijn.

Het gevolg van dit alles is natuurlijk dat de berichtgeving door de onafhankelijke pers, nauwelijks afwijkt van de berichtgeving van de afhankelijke pers. De huis aan huis bladen. Omdat beide zich beperken tot het integraal overnemen van de persberichten van de gemeente.

Dat het veel geroemde hoor en wederhoor nauwelijks iets voorstelt is niet alleen mij opgevallen, maar ook anderen.

Reageerder Juyt heeft klaarblijkelijk niet alleen mijn laatste column gelezen, maar ook de daaraan gerelateerde “Geen problemen”.

Om vervolgens op de uitlating van Paul (dat de krant altijd hoor en wederhoor toepast) te reageren met “Pardon altijd? Vermoed dat je dit bericht na het zwikkeren geschreven heb”.

Ik heb het vermoeden dat ik het met die reactie eens zou zijn als ik wist wat “zwikkeren” inhield. Maar misschien wil Juyt dat uitleggen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Zwikkeren?”

  1. Zwikkeren is een bij voorkeur platte kiezelsteen zo vaak mogelijk over een wateroppervlak laten ketsen. Jeu de poel zou je kunnen zeggen.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: