Slaapverwekkend.

Op 11 september (dus over ruim een week) komt de commissie grondgebied, voor het eerst na het zomerreces, weer bijeen.

Ik heb even gekeken wat er voor die dag op de agenda stond. Echter, niets, nothing, rien, nichts, nada.

Dat betekent dus dat het bestemmingplan REZ (=recreatieoord), dat in het voorjaar zou worden behandeld, nu op zijn vroegst in oktober besproken kan worden.

Toevallig vond ik tegelijkertijd een kaartje dat de SP tijdens de verkiezingen eerder dit jaar had rondgestrooid. Daarop viel te lezen “ontwikkeling van het recreatiegebied gaat nu echt van start: daardoor krijgt onze stad een prachtig gebied waar iedereen zijn vrije tijd kan vieren”.

Iets te voorbarig geconcludeerd door de SP lijkt me.

Het enige wat er dit jaar gebeurt is, is dat Orez bv, (het bedrijfje dat het recreatieoord gaat ontwikkelen) collega aannemer Heijmans aan een plek heeft geholpen waar die zijn overtollige grond kan deponeren.

En voor de rest heeft Orez bv, als ik wethouder Struijlaart tenminste mag geloven, zich inmiddels een miljoenenclaim bijeen vergaderd in het geval dat het project niet in zijn huidige vorm zou doorgaan.

Normaliter zou (in een democratisch instituut als de gemeenteraad) de oppositie zich geroepen hebben gevoeld om de wethouder hierover aan de tand te voelen.

slaapverwekkend@2xMaar niet in Enkhuizen.

Daar heeft de raad (met algemene stemmen) besloten om de “oppositie” af te schaffen, om verder door het leven te gaan als een tandeloze keuvelclub.

Met als uiteindelijke (en hoogste) ambitie om de raadsvergaderingen nog slaapverwekkender te laten verlopen dan in het verleden al het geval was.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: