Paljas

Prietpraat werd altijd al geschreven vanuit het perspectief van een hofnar. Iemand die zich wel verdiept in het reilen en zeilen van de lokale politiek, maar die zich verder niet geroepen voelt om er deelnemer van te worden.

Daarbij ging het me niet zo zeer om het “nieuws” zoals de krant dat aan de hand van een persbericht van de gemeente naar buiten brengt.

Zoals, DE SEIZOENSCAMPING OP HET  RECREATIEOORD BLIJFT OOK HET VOLGENDE JAAR OPEN.

Die conclusie had iedereen, aanwezig bij de Pinksterbijeenkomst tussen gemeente en de  campingbewoners, allang getrokken.

Het ging mij meer om het duiden van het nieuws en zien of het nieuws dat de reguliere media met zoveel toewijding brengt in overeenstemming is met het nieuws dat ze (over hetzelfde onderwerp) eerder hadden gebracht.

Zoals in december vorig jaar beweert de gemeente nog dat OREZ BV een overtollige hoeveelheid grond van de gemeente naar het REZ zal verplaatsen, wat een enorme besparing zal opleveren. Terwijl ze zes maanden later die verplaatsing van grond voor eigen rekening neemt en onderhands gaan aanbesteden.

Of het “nieuws” dat de Enkhuizer bevolking gezamenlijk 8 ton meer bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van de ambtelijke organisatie, dan je (op grond van het aantal inwoners) zou mogen verwachten.

Omdat de gemeente over dat soort dingen geen persberichten schrijft wordt het ook niet door de regionale pers naar buiten gebracht.

Niet in de laatste plaats omdat de gemiddelde krantenlezer dat soort nieuws helemaal niet wil lezen.

Enfin, Prietpraat maakt dus deel uit van de Paljas Filosofie, maar omdat die niet alleen betrekking heeft op Enkhuizen heb ik besloten om die filosofie in een nieuw blog wat beter te gaan uitwerken De website Paljas Projecten treft u hier aan.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: