Overheid en burger.

hofhoudingNu de bestuursvorming in Enkhuizen zich nog even in de prenatale fase blijft bevinden (en het sowieso een politiek neutrale boreling gaat worden) heb ik maar even de tijd genomen om het Prietpraat thema onder de loep te nemen.

Het resultaat is een wat moderner uitziend thema met ons belangrijkste onderwerp, de regenten, dominant aanwezig op de voorpagina.

Bovendien is er (qua uitstraling) aansluiting gezocht met twee andere blogs waar ik op dit moment aan werk, maar die nog niet klaar zijn voor publicatie.

Het verbindende thema van alle drie is “macht” en de manier waarop de overheid en het bedrijfsleven er gebruik van maken om ons, naar hun pijpen, te laten dansen.

Een thema dat me sinds de jaren 60 uit de vorige eeuw is blijven fascineren.

Enfin, de voornaamste wijziging op Prietpraat is dat er nu een vaste Home pagina is, met daaronder het nieuws van gemeente en de diverse politieke partijen. Die in de meeste gevallen het nieuws van anderen delen en zelf nooit iets te melden hebben.

Voor de nieuwe berichten van Prietpraat zelf moet u in het menu op ‘Berichten” klikken en dan krijgt u ze op de gebruikelijke wijze (het laatste bericht bovenaan) gepresenteerd.

En voor de rest vind ik, dat de verhouding lokale overheid en burgerij nog steeds vrij aardig wordt weergegeven door bijgevoegde de illustratie.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Overheid en burger.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: