Bombarie

kaartenhuisDe raadsbrede agenda wordt ons voorgehouden als zijnde dé oplossing voor alle problemen waar we in het verleden mee te kampen hebben gehad.

Is dat werkelijk zo, of is er sprake van een Coopertje? Tommy Cooper was een Engelse komiek/goochelaar uit de jaren 60 van de vorige eeuw, wiens handelsmerk een met veel bombarie aangekondigde goocheltruc was, die hij vervolgens volledig verprutste.

Zie bijvoorbeeld het filmpje aan het einde van deze column.

Volgens een tweet van de Raad van Enkhuizen, overgenomen door Weeff,  (die zich steeds nadrukkelijker profileert als de verslaggever van het politieke nieuws in Enkhuizen) hoeft er alleen nog maar een derde wethouder te worden gezocht.

De wethouders Struijlaart en Luyckx zijn inmiddels door de fractievoorzitters gevraagd om de profielen “Sociaal Domein” en “Fysieke Leefomgeving in te vullen. Beide hebben daar in toegestemd.

Het werkterrein voor de derde wethouder is “Economie, Toerisme, Duurzaamheid en Financiën” en lijkt me op het lijf geschreven van voormalig wethouder Boland (D66).

Gelukkig is men er in Enkhuizen raadsbreed van overtuigd geraakt dat een politieke overtuiging niet meer ter zake doet en dat het bestuur derhalve het best kan worden overgelaten aan hen die over een ambtelijke achtergrond beschikken.

Boland voldoet daar aan, dus niets lijkt me zijn benoeming in de weg te staan. De man heeft per slot van rekening reeds een ere-speld (wegens zijn verdienste voor de gemeente) gekregen.

Maar als Boland terugkeert, dan valt ook een terugkeer van Olierook niet uit te sluiten, wat dan weer ten koste zou gaan van wethouder Luyckx.

Maar genoeg gespeculeerd, in september weten of het hier inderdaad om een spectaculaire verandering gaat (waarin alles bij het oude is gebleven) of dat het kaartenhuis, dat men tot dusver heeft opgebouwd, weer op instorten staat.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Bombarie”

  1. Oh gelukkig. Dan kunnen Luiks de augurk en Streylbaard cq Poetin rustig aan hun reces beginnen. Om vervolgens de bij Remkez klagende Langbroek verder om de bekende tuin te leiden. Raad enkhuizen van harte gefeliciteerd met dit duo . Wie het trio complementeert dat zal Boland de welbekende drempel opwerper wel zijn. Gezien dd technocraat Koning en scheefwoner van Reyswijk vormers zijn van dezd kruimelvlaai. Helaas is deze reeds beschimmeld. Ik juich het toe. Eet er zo veel mogelijk van.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: