Naadje van de kous

naadjeDe zaterdag voor Pinksteren was er een informatiebijeenkomst voor de standplaatshouders op de camping georganiseerd. Wethouder Struijlaart en REZ onderkoning Slagter gaven uitleg over de stand van zaken.

Wat mij betrof sprongen er twee onderwerpen uit.

Ten eerste de bewering van Struijlaart, dat 2018 het laatste seizoen zou zijn dat de camping op de huidige plaats open zou zijn. Wat hij vervolgens onmiddellijk weer teniet deed, door melding te maken van de mogelijkheid dat de camping ook in 2019 open zou blijven.

Waarom de gemeente bij elke aankondiging die ze doet altijd onmiddellijk weer een voorbehoud maakt is me een raadsel. Het enige wat je daarmee bereikt  is dat geen enkele mededeling van de gemeente nog serieus wordt genomen.

Maar misschien is dat ook wel de bedoeling.

Maar veel interessanter vond ik de mededeling dat de gemeente een gunningsovereenkomst met Orez BV had getekend en dat het niet voldoen aan die overeenkomst de gemeente een miljoenenschade zou opleveren. Ter geruststelling zei Struijlaart ook nog, dat voor Orez BV hetzelfde gold. Niet helemaal waar natuurlijk, want dat BVtje kan gewoon failliet gaan als ze een miljoenenclaim aan de broek krijgt en dat is dan weer een mogelijkheid waar de gemeente niet over beschikt.

Ik heb de raadsbrief, waar de ondertekening van de gunningsovereenkomst wordt bevestigd, er nog even bij gepakt, maar daarin staat niets over eventuele schadeclaims die er betaald moeten worden mocht de gunning niet door gaan. Verder is er gegund op basis van het model vesting.

grondwerkWil dat zeggen, dat als dat model niet kan worden toegepast (omdat het ZZM bezwaar maakt tegen een bestemmingsplan dat dit model mogelijk moet maken) de gemeente een miljoenenclaim van Orez BV aan zijn broek krijgt?

Ik begin me op dat punt toch een klein beetje ongerust te maken. Dat partijen tijdens de verkiezingstijd dit onderwerp hebben gemeden als de pest is tot daar aan toe, maar de verkiezingen zijn voorbij en er is volgens mij geen partij die op dit punt graag het naadje van de kous zou willen weten.

Terwijl Struijlaart vrolijk beweert dat dit voor de camping het laatste seizoen is, ligt er op de plek waar de nieuwe camping moet komen (na een beetje regenbui) alleen maar een plak blubber. Riolering, electra, water en de overige infra-structuur moet nog worden aangelegd en dan zou je over 5 maanden al kunnen beginnen met verhuizen?

En het strandpavillioen, dat voor een deel functioneert als campingkantine. Wordt die dan ook al verhuisd? De huidige exploitant weet nog van niks.

Blijft de gemeente eigenaar van de campinggrond of wordt die verkocht? Wat gebeurt er met de zeilschool? Soms krijg ik het gevoel dat Orez BV helemaal geen belang heeft bij het realiseren van het project. Men heeft alleen wat tekeningen ingediend, wat grond opgeslagen voor derden en vergadert er verder vrolijk op los om, als uiteindelijk blijkt dat het toch geen haalbare zaak is, gewoon een schadeclaim in te dienen op basis van geïnvesteerde tijd en misgelopen omzet.

Maar laten we hopen dat ik het mis heb en alles onder controle is.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Naadje van de kous”

  1. orez is wellicht een plof bv die indeed binnenkort enkhuizen op de rand van de financiële afgrond gaat brengen. toch wel knap als je dat kunt bereiken met wat simpele computer tekeningen.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: