Zien wat er gaat gebeuren

reijswoud2
Protagonist

Ik weet het, eigen roem stinkt, maar het moet me toch van het hart dat naast de SP en HEA alleen Nieuw Enkhuizen tot dusver aandacht heeft besteed aan wat inmiddels bekend staat als een RBP, ofwel een raadsbreed programma.

Het HEA is voluit voorstander, de SP is sceptisch, terwijl mijn eigen partij (NE) zich op haar website heeft beperkt tot het verstrekken van links naar publicaties over dit onderwerp. Van de overige partijen is er geen één, die er tot dusver aandacht (in de vorm van een beschouwing) aan heeft besteed.

Op persoonlijke titel heb ik zelf al wel een paar columns over het onderwerp geschreven, met als algemene trend, dat ik niet begrijp, waarom het samenstellen van een programma waarin alle 9 partijen zich moeten herkennen eenvoudiger is, dan een programma waarin maar 4 partijen zich hoeven te herkennen.

Verder begrijp ik niets van de afkeer voor de verdeling in coalitie en oppositie. In mijn ogen beide essentiële onderdelen van het democratisch besluitvormingsproces. In de kunstmatige eenheidsworst die het RBP tracht te zijn zie ik weinig heil, maar nogmaals, dat is mijn persoonlijke mening.

Wat ik ronduit teleurstellend vind is dat de protagonisten van de raadsbrede aanpak, Van Reijswoud en Koning, tot dusver geen enkele beschouwing over het onderwerp hebben gepubliceerd en dat dus alles afhangt van de mondelinge presentatie die vanavond zal plaatsvinden.

koning-1
Protagonist

Althans, dat begrijp ik uit het bericht in de Enkhuizer krant van hedenochtend. Twee maanden na de verkiezingen zijn we niet verder dan een brainstormsessie en de hoop dat die voldoende oplevert om door te gaan op de ingeslagen weg. Informateur Keur heeft daarover gezegd;

“Getoetst aan de eisen, beschreven in het ROB-rapport, rijst twijfel of Enkhuizen thans al in voldoende mate aan de voorwaarden tot slagen voldoet. Een integrale, raadsbrede, transparante bestudering van de situatie is zeer wenselijk”.

Vanwege de transparante aanpak heeft men (volgens het krantenartikel) besloten om bijeenkomst van vanavond besloten te houden. Op de SP website las ik;

“De burgers, ondernemers en maatschappelijke organisaties moeten volop betrokken worden bij de samenstelling van de raadsvoorstellen”.

Welnu, ik ben een betrokken burger die al meer beschouwingen over het onderwerp heeft gepubliceerd dan welk raadslid dan ook. Die bovendien een uiterst creatieve oplossing heeft aangedragen om uit de huidige impasse te komen.  Me dunkt, meer dan voldoende kwalificaties om aanwezig te mogen zijn bij de brainstormsessie van vanavond.

Tenminste, als je als instituut serieus genomen wilt worden over je wens de burger meer te willen betrekken en transparant te willen werken.

Dus ik ga vanavond gewoon naar het Wapen van Enkhuizen, meld me aan als toeschouwer en zie wel wat er gebeurt.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: