Lange tenen.

langbroek-1
Lange tenen

Ja hoor, wat ik al verwachtte is nu ook gebeurd. Hans Langbroek heeft mij geblokkeerd en er voor gezorgd dat ik in de toekomst verstoken blijf van zijn tweets.

Dit in navolging van Stomp en Quasten. Mogelijk zijn er meer die me geblokkeerd hebben, maar ik houd dat eerlijk gezegd niet zo bij. Het lijkt misschien dat ik voornamelijk  SP gedachtegoed verspreid, maar dat komt alleen omdat die me toestaan kennis te nemen van hun opvattingen.

Dus vanaf nu zult U (via mijn blog) verstoken blijven van de aanbevelingen van Hans voor het oplossen van allerhande wereldproblemen. Tenzij U zelf een Twitteraccount neemt en U zich abonneert op dat van Hans.

Nu was me al eerder opgevallen dat Hans zich graag associeert met andere (landelijke) politieke partijen. In het verleden beweerde hij landelijk lid te zijn van Groen Links. Terwijl hij nu al weer geruime tijd zijn sympathie voor Marianne Thieme (en haar Dierenpartij) niet onder stoelen of banken steekt.

Zijn bewondering voor de opvattingen van de British National Party lijkt daarmee in strijd, maar Hans is een pragmatisch politicus en denkt ongetwijfeld “elke stem telt”, ongeacht waar hij vandaan komt. Bovendien was hij zelf, net als de BNP, ook nooit kieskeurig voor wat betreft de manier waarop hij zijn opponenten afschilderde.

Zo vergeleek hij het duo Hoogervorst/Keesman ooit eens met het voormalige Roemeense dictator echtpaar Ceausescu en placht hij zijn afkeer van sociaal democraten uit te drukken door ze aan te duiden als sociaal fascisten.

Maar helaas, als gevolg van zijn blokkade, zullen we deze smaakvolle bijdragen aan de lokale politiek in de toekomst moeten missen. Inclusief Hans zijn recente voorkeur voor een raadsbreed akkoord en welke bijdrage zijn partij daar aan gaat leveren.

Voorlopig  heeft het er alle schijn van dat de SP, met behulp van haar informateur, zich bij de een jaar geleden geformeerde coalitie van D66, VVD en PvdA wil indringen. Die nieuwe coalitie beschikt over een stevige basis van 10 zetels en kan (in theorie) de rit moeiteloos uitzitten.

Maar dat staat natuurlijk niet gelijk aan een “raadsbreed akkoord”, waarvoor je toch minimaal de aansluiting van CDA en CU/SGP en drie lokale partijen nodig hebt.

Enfin, jammer van die lange tenen van Hans, maar er spelen gewichtiger zaken, zoals de vorm en inhoud van het raadsbreed akkoord, waar iedereen naar schijnt te snakken en dat eerdaags wel bekend zal worden gemaakt.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Lange tenen.”

    1. Terechte blok???? Volgens mij heb ik Langbroek aangesproken over een Tweet waarin hij het gedachtengoed van Neo-Nazies aanprees bij zijn volgers. Niet meer dan een staaltje burgerplicht dunkt me.
      Overigens maakt Stella (met deze Tweet) ook duidelijk waarom ze mij als volger heeft geblokeerd. Dan kan ze mij, zonder dat ik daar erg in heb, achter mijn rug belasteren. Achterbaks is kennelijk een kwaliteit, waarmee je het in de politiek ver kunt schoppen.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: