Enkhuizer coalitie

enkhuizer vlagIk vond ze op de verkiezingsavond toch al een beetje zorgelijk kijken, maar nu lees ik in de krant dat de SP weinig vertrouwen heeft in het vernieuwde Nieuw Enkhuizen en men voorziet weer geheel nieuwe afsplitsingen.

Eerlijk gezegd heb ik ook geen zin meer in het eeuwige getob van deze politieke Jehova’s en hun “alleen wij zijn sociaal en voor de rest niemand” kwezelarij.

Wat mij betreft gaan ze lekker in zee met de VVD. Dat vindt de toekomstige coalitiegenoot CDA vast ook veel leuker.

Persoonlijk laat ik het weken durende coalitie circus waar ze zich nu al op verheugen liever aan me voorbij gaan. Tijdens de voorgaande coalitiebesprekingen onder leiding van de SP was het ook een en al geheimzinnigheid. Ik zie na afloop wel wat ze er van gebakken hebben.

Wat me veel interessanter lijkt, is, kunnen we (nu de verkiezingen voorbij zijn) een soort van coalitie smeden van de lokale partijen. Volgens mij roepen we alle drie dat we heel graag samen willen werken, welnu laten we de daad dan eens bij het woord voegen en een beginnetje maken.

Werktitel “Enkhuizer Coalitie”. Ik bekleed geen officiële functie binnen Nieuw Enkhuizen en spreek dus uitsluitend op persoonlijke titel. Ik zou graag in gesprek komen (via dit blog) met mensen die zich betrokken voelen bij de andere lokale partijen, wat ze vinden van een toekomstige samenwerking en waar die uit zou moeten bestaan?

Een gezamenlijk “blad” zoals dit weblog waarop partijen opvattingen kunnen verkondigen, waar kiezers dan weer op kunnen reageren? Gezamenlijke fractievergaderingen wellicht, die tot gezamenlijke standpunten zouden kunnen leiden?

Betere werkverdeling misschien. Laten we proberen de luiken open te zetten en kijken wat we met samenwerken kunnen bereiken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Enkhuizer coalitie”

 1. Beetje mosterd na de maaltijd dit. Die lokale partijen hadden zich VOOR de verkeizingen moeten vinden. en niet nu na de verkiezingen blijkt dat ze helemaal niets hebben. het totale gebrek aan inspirerend leiderschap en visie bij de lokale breekt ons de komende 4 jaar weer op. Kijk naar wat er op de lokale partijen gestemd is. 1 mooie goed georganiseerde lokale partij en je had de grootste geweest. Maar ja teveel Ego’s. Goed gedaan hoor. (Tip ga samen onder de naam HEA (Help Enkhuizen Achteruit))

  Like

  1. Goed, dank zij jou weten we tenminste wat er mis is, maar de echte vraag is natuurlijk wat gaan we er aan doen. Als de lokalen zouden proberen samen te werken, dan praten we over 4 zetels en kunnen we net zo’n grote mond op zetten als de SP.

   Dus laten we eerst proberen of we met elkaar in gesprek kunnen komen.

   Like

 2. Het is jammef dat HEA geen 2e zetel heeft kunnen bemachtigen. Dit om lokaal te versterken. Nu is lokaal verzwakt met deelname van weer een afsplitsing meg een krachteloze visie en pleit voor tekenen bij het kruisje. En de SP. Het is niks en wordt niks. Keesman schrijft dat zelf al .

  Like

 3. Enkhuizen, het Pekela van NoordHolland…. vier gemeenten in heel Nl met SP als grootste….maar dat is niet het ergste: nu weer naar een dichtgetimmerde coalitie waarbij de helft van de Enkhuizer bevolking te kakken wordt gezet en buitenspel staat ?

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: