Lekkuh Stemmuh

stemmenEerst even stemmen en dan weten we aan het eind van de dag hoeveel kans we maken met onze 8 ton. Acht van de negen partijen zien er geen brood in en laten de dingen liever zoals ze zijn, terwijl er maar een partij is die gezegd heeft “we gaan er voor”.  Nieuw Enkhuizen.

Het hangt er dus een beetje van af welke uitslag Nieuw Enkhuizen scoort wil het enige indruk maken op onze buren in Stede Broec en Drechterland.

Blijft het bij 3 zeteltjes, dan zal de reactie bij onze buren zijn, ach de overgrote meerderheid van de Enkhuizers kan het niks schelen dat ze meer moeten betalen, waarom zouden wij ons daar dan nog druk over maken.

Maar alles boven de drie zetels wijst toch op een zekere irritatie bij de inwoners van Enkhuizen en in een samenwerkingsverband als het SED kan zo’n irritatie (zeker als ze voortduurt) danig in de weg gaan zitten. Dus doe je er verstandig aan die irritatie weg te nemen door alle inwoners een gelijke bijdrage in de kosten te laten betalen..

Maar of de Enkhuizers ook maar enigszins geïrriteerd zijn over de ongelijke behandeling (die ze binnen het SED krijgen) weten we al vanavond.

Alles boven de drie zetels geeft een sprankje hoop. Tot drie en daaronder blijft het, net als de voorgaande jaren, gewoon lekker pappen en nathouden.

Gelukkig mag de Enkhuizer bevolking (die gewoonlijk beschikt over een uitgesproken mening over van alles) nu eens zelf bepalen wat ze wil.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Lekkuh Stemmuh”

 1. Is voor veel meer uitleg vatbaar. Zo veel was er ook niet anders te kiezen. Partijen dezelfde als de vorige keer. Programmma’s heel vergelijkbaar met alleen steeds een ander speerpuntje per lokale partij. Jij hebt het steeds over SED geld, maar NE wilde dat alweer ruimschoots uitgeven aan een zwembad.

  Wij zijn als een van de weinige gemeente, een gemeente waar de SP ruimschoots het grootste is, en gelijk is gebleven. Dat noem ik verre van hersendood, als je beseft dat we ook een van de armere gemeenten zijn. Om ons heen zijn de CDA en VVD het grootst of tweede.

  Als GL en PvdD meededen had je misschien echt verschuivingen gehad. Wij zijn een vrij links stadje en dat waren de winnaars op links.

  Like

 2. Er is in de meest letterlijke zin niets veranderd in de zetelverdeling in de raad. Alleen is LQ nu vervangen door Michèl de Jong, die met hulp van Frank en Stella nu in de raad zit.
  Ik ben heel benieuwd wat NE en Michèl in de praktijk gaan laten zien van wat politieke vernieuwing en verbinding maken is, de slogans die ik steeds hoorde.

  Like

  1. Inderdaad er is niets veranderd en dat is voor tweeërlei uitleg vatbaar. Ofwel iedereen is tevreden met de huidige gang van zaken, ofwel minstens de helft van de bevolking is (in politieke zin) hersendood. Ik neig naar het laatste. Niettemin willen we vanuit NE proberen de betrokkenheid bij de politiek omhoog te krikken en te verdubbelen. Zie je dat als een gezamenlijke taak, waarbij HEA en NE samen zouden moeten optrekken?

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: