Niet veel onrust.

Bier & Ballen voor twee HRVanmiddag even op kosten van het CDA een biertje pakken in brouwerij de Werf in de Paktuinen. In Nederland hebben we er geen weet van, maar in het Verenigd Koninkrijk is dat een gevaarlijke associatie.

“They even couldn’t organise a piss-up in a brewery” is een populaire zegswijze aldaar. Om aan te geven dat de betrokkenen (organisatorisch gezien) nogal zwak begaafd zijn.

Een piss-up is een drink sessie met als enig oogmerk dronken te worden. Op het oog een eenvoudige opdracht in een brouwerij, maar als zelfs dat niet lukt, wat valt er verder dan nog te verwachten van de organisatoren van dat festijn?

Zo erg is het nu ook weer niet voor wat betreft de Enkhuizer politiek, hoewel die toch voornamelijk uitblinkt in het langs elkaar heen praten. Dat daardoor het grootste deel van de bevolking inmiddels heeft afgehaakt is helaas een feit.

Niet dat de direct betrokkenen zich daar heel erg druk over maken. Al brengt maar 10% van de kiesgerechtigden hun stem uit, de 17 pluchen zetels zullen moeten worden gevuld en blijven in die zin een zekerheidje voor iedereen die meedoet.

Dat neemt niet weg dat ik het een angstige gedachte vind, dat iedereen, die een flink deel van de (nu nog) thuisblijvers weet te mobiliseren het bestaande politieke landschap volledig overhoop kan gooien.

Maar zover zal het in Enkhuizen niet zo gauw komen. Als stad zijn we ooit eens tegen het wettige gezag opgestaan, maar dat is al weer honderden jaren geleden.

Dus de verwachting is gerechtvaardigd, dat het door het CDA georganiseerde bierfestijn uiteindelijk niet tot veel onrust in de stad zal leiden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: