Weeff “debat”?

WEEFF debatAfgelopen zaterdag de herhaling van het een week eerder afgelaste WEEFF  debat.  Van 10 tot 12 uur.

Geen idee wat voor mensen het zijn die op zaterdagochtend via de radio twee uur lang gaan zitten luisteren naar lokale politici die het (voor wat betreft bijna alles) met elkaar eens zijn.

Het was zelfs zo erg, dat de gespreksleider aan Van Reijswoud (VVD) en Michèl de Jong (EV!) na afloop van hun “debat” vroeg, waarom zit U eigenlijk in verschillende partijen?

Ook voor wat betreft het “debat” tussen Langbroek en mezelf vielen de verschillen reuze mee. Hans heeft de neiging om vanuit zijn positie als gemeenteraadslid voor elk wereldprobleem een oplossing te suggereren, terwijl ik de neiging daartoe redelijk kan onderdrukken en bovendien slechts lijstduwer ben.

Maar als het alleen maar gaat om lokale problemen, dan vallen onze verschillen reuze mee en wie weet keert Hans ooit nog eens terug in de moederkerk.

Wel heb ik geprobeerd de aandacht te vestigen op iets dat de overige partijen discreet proberen te verzwijgen, namelijk dat de inwoners van Enkhuizen 30% meer bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze ambtelijke organisatie (SED) dan de inwoners van Stede Broec en dat Nieuw Enkhuizen daartegen iets wenst te doen. Maar toen bleek de beschikbare tijd verstreken.

Geen man overboord leek me, want de overgebleven 3 luisteraars (niet zijnde familieleden) leken me niet van doorslaggevende betekenis.

In het daarop volgende “debat” moest het gaan over duurzaamheid.

Waarschijnlijk omdat de gespreksleidster zich in dat onderwerp had verdiept, maar probeer maar eens negen verschillende standpunten over dat onderwerp in te nemen.

Dat is een schier onmogelijke opgave, zodat ik vermoed dat ook de laatste drie luisteraars op zoek zijn gegaan naar lichtvoetiger vermaak. Dat neemt niet weg, dat het best wel een gezellige bijeenkomst was van alle lokale politieke kopstukken. Verzameld in het voormalige dameswachtlokaal in het station van Enkhuizen.

De echte campagne begint natuurlijk pas in maart. Op 28 februari is er eerst nog een kennismakingsbijeenkomst in het Wapen van Enkhuizen, waar U onze lijstaanvoerder Jannie Aukes en alle anderen die op de kieslijst staan kunt ontmoeten. Ik zou zeggen grijp Uw kans, de bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: