Nietszeggende antwoorden.

ErikWethouder Struijlaart mag dan formeel geen problemen zien voor wat betreft de ontwikkeling van het REZ, in zijn antwoord op vragen van de SP licht hij wel een tipje van de sluier op van iets dat wel degelijk een probleem is.

Hij schrijft namelijk;

Afgelopen maanden hebben gesprekken over een parkeeroplossing tussen de Raad van Toezicht ZZM, provincie Noord-Holland en de burgemeester plaatsgevonden. Hierin is een procesvoorstel besproken om oplossingen te verkennen. Dit proces is nog niet gestart. Het spreekt voor zich dat, indien hierover meer informatie bekend is, wij uw raad hierover zullen berichten.

Een procesvoorstel dus om tot een oplossing te komen. Dat klinkt al weer een stuk genuanceerder dan de spierballentaal van oud-burgemeester Baas, waarbij er geen sprake kon zijn van ruimte voor een parkeergelegenheid op het REZ, omdat de meerderheid in een SP ledenvergadering daar op tegen was (en die opvatting was opgenomen in het coalitie akkoord).

Het wordt nu ook wat duidelijker waar die “gevaarlijke lobby” (waar Baas aan refereerde in zijn afscheidsspeech) uit bestaat. De Raad van Toezicht van het ZZM. Dat Baas tegen dit soort lieden het loodje heeft moeten leggen wekt geen verbazing. Hij mag zich lokaal een hele Piet (of beter hele Jan) gevonden hebben, hij was toch niet meer dan burgemeester van een betrekkelijk kleine gemeente.

En als het gaat om een belangenafweging tussen een gerenommeerd museum dat thuishoort in de landelijke top tien en de belangen van een obscuur ontwikkelingsmaatschappijtje dat kort  daarvoor is opgericht om een soort huttendorp op het recreatieoord te realiseren, dan weet ik wel op wie ik mijn geld zet.

De Commissaris van de Koning heeft onze waarnemend burgemeester twee opdrachten mee gegeven. Een daarvan is parkeren op het REZ, dat daarmee dus kennelijk “Chefsache”  is geworden.

Het probleem is natuurlijk, dat de mogelijkheid tot parkeren op het REZ niet is opgenomen in de door de gemeente gestelde kaders voor ontwikkeling en dat Orez daar (bij het ontwikkelen van haar plan) ook geen rekening mee heeft gehouden.

En dat kon nog wel eens een probleempje opleveren. Immers, kennelijk is Orez bv op pad gestuurd met de verkeerde kaders. Impliceert dat een vergoeding van de tot dusver door Orez bv gemaakte kosten? En zo ja, speelt de op het laatste moment (voor de overdracht) gezette handtekening van wethouder Kok ook nog een rol van betekenis? We zullen het te zijner tijd zien.

Inmiddels heeft D66 zich (indirect) ook op deze kwestie gestort, maar de vragen die ze stelde zijn zo abstract en zo algemeen, dat het Struijlaart weinig moeite zal kosten om daar met nietszeggende antwoorden op te reageren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Nietszeggende antwoorden.”

    1. Nee hoor, dat heeft hij niet gedaan, maar dat heeft onze wnd burgemeester zelf aan de krant verteld. Als je de krant wat beter had gelezen had je het zelf ook geweten.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: