Verkiesbaar

Stella 2Ruim een week geleden schreef ik over Stella Quasten, die twee kandidaat raadsleden van Nieuw Enkhuizen “overlopers” had genoemd.

Ik vond dat toen (en eigenlijk nog steeds) een gewaagde uitspraak. Voor de jeugdige lezer, Stella heeft zich in een grijs verleden kandidaat laten stellen door de SP, maar eenmaal namens die partij gekozen in de raad, maakte ze zich razendsnel los van die partij om haar eigen winkeltje te beginnen onder de naam Lijst Quasten.

Kwade tongen beweren dat ze dat deed omdat ze geen zin had aan de door de SP gehanteerde afdracht regeling en de voor raadsleden geldende vergoeding liever zelf hield. Met zo’n achtergrond doe je er volgens mij niet verstandig aan om anderen te bestempelen als overlopers.

quasten

Bij mijn weten hebben beide kandidaat raadsleden van NE keurig afscheid genomen van de partij waar ze ooit lid van waren en hebben ze niet (zoals Stella wel had gedaan) hun partij van een zetel beroofd.

Wat me wel opviel was dat Stella in een latere versie van het bericht de term “overlopers” had vervangen door een neutraler en minder agressieve term.

Had dit wellicht iets te maken met het gerucht dat Stella zelf op het punt stond om over te lopen? Zo vroeg ik me af. Overlopen naar Enkhuizen Vooruit of Voor Enkhuizen of hoe die club uiteindelijk ook gaat heten.

Een lezer confronteerde Stella met het gerucht dat ze op punt stond zelf over te lopen, waarop Stella liet weten niet verkiesbaar te zullen zijn voor Enkhuizen Vooruit.

En nu, een week later is alles weer anders en is Stella wel verkiesbaar voor Enkhuizen Vooruit.

Ze doet wel net alsof het niet zo is, maar laat U geen zand in de ogen strooien, iedereen die op een kieslijst staat is, ongeacht de plek waar hij op staat, verkiesbaar.

En als Stella voldoende voorkeurstemmen weet te bemachtigen, dan gaat ze gewoon weer 4 jaar lekker meebabbelen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

17 gedachten over “Verkiesbaar”

 1. Ik vind dit een heel rare discussie. Ik begrijp dat ze moeder is binnen een gezin. Het is vast niet makkelijk om zowel raadslid te zijn en moeder.. Ik denk dat ze betrokken wil blijven bij de plaatselijke politiek, maar niet ten koste van haar gezin. Give the girl a chance.. Ze wil niet gekozen worden voor de raad, maar wel “in the club” .. Dusszzz????

  Like

  1. Deze discussie ontstond toen Stella, die zelf op het punt stond om over te lopen naar een andere partij, anderen begon uit te maken voor overlopers. En zoals een andere lezer hier al schreef, wie kaatst mag de bal terug verwachten.

   Ik kan me niet voorstellen dat na 12 jaar raadslidmaatschap Stella plotseling het moederschap (van volwassen kinderen neem ik aan) aanvoert als reden om er mee op te houden. Ze heeft een redelijk trouwe aanhang die waarschijnlijk veel groter is dan die van Michel, dus is het niet onwaarschijnlijk dat Stella meer stemmen haalt dan Michel..

   Geeft ze dan gehoor aan de wens van de kiezer of weigert ze om in de raad te gaan zitten? We zullen zien, maar ik zet geen geld op een afwijzing van het raadslidmaatschap.

   Als ze niet in de raad had gewild, maar Enkhuizen Vooruit toch had willen steunen, dan had ze gewoon lid kunnen worden van die club en dat van de daken verkondigen.

   Like

  1. Ik heb nooit gezegd dat je als lijstduwer onverkiesbaar bent. Iedereen die op een kieslijst staat is in principe verkiesbaar. Wat Stella jou vertelde over het niet verkiesbaar zijn voor Enkhuizen Vooruit, geldt alleen zolang ze niet op de kieslijst van EV staat.

   Stella “wasn’t born yesterday” en weet dat natuurlijk ook. Ze praat er een beetje om heen door te roepen dat ze eigenlijk niet gekozen wil worden maar dat zijn praatjes van Klaas Vaak. Ze heeft geen zin meer in het partijtje spelen, maar lid zijn van een andere partij en namens die partij nog jaren in de raad zitten kan ze nog jaren volhouden.

   Like

   1. Zou ik persoonlijk niet zo erg vinden als Stella nog een paar jaar bleef, maar goed. Jij stelde eerder wel degelijk dat je ook niet verkozen wilde worden, en daarom slechts lijstduwer bent. Maar wat doe je als je een overweldigende hoeveelheid voorkeurstemmen krijgt?

    En ik blijf het wat raar vinden dat je lijstduwer wordt bij een partij waar op een wel verkiesbare plaats iemand staat die eigenlijk de PVV Enkhuizen wilde oprichten. Dat had ik nou niet verwacht toen ik je eens sprak. Je leek altijd wat meer van de linkerkant.

    Like

    1. Al met al, een aardig pot verwijt de ketel verhaal, van jullie allebei.
     Ik houdt mijn hard vast na de verkiezingen. Wat een haat en nijd, en straks moeten er uit 10 partijen 17 mensen met elkaar samenwerken. Dat zal wel net zo goed gaan als de afgelopen 4 jaar.

     Like

     1. Je laatste zin doet het Quinty. Partijen zijn niets anders san elkaar aan het demoniseren. Landelijk net zo goed. Maar nu er een nieuwe stroming ontstaat zie je de lokalen dit overnemen. Helaas moest er weer een nietsnut uit de droevige raad voor zichzelf beginnen. En ja mevrouw Quasten heeft nog een rekening openstaan. Enkhuizen stelt niets meer voor en zal de komende periode naar de slacht geleid worden . SED . De grote verslinder. Ik hoop op een top uitslag voor de SP. En dat gaat ook gebeuren . De rode stip Enkhuizen . Wat een geweldige opmerking.

      Like

    2. Quinty, Stella noemde twee kandidaatsleden van NE overlopers en ik heb daarop gereageerd met te zeggen dat ik dat, gezien haar eigen historie niet verstandig vond. Verder wees ik er op, dat het gerucht de ronde deed. dat Stella zich verkiesbaar wilde stellen via Enkhuizen Vooruit.

     Inmiddels is gebleken dat het gerucht juist was en dat haar commentaar op anderen niet was ingegeven door een politicus die de politiek verlaat, maar door politicus die haar politieke carrière op andere wijze wil voortzetten.

     Dat ze daarbij gekozen heeft voor een partij die haar bestaansrecht ontleent aan zetelroof, kan geen verbazing wekken. Lijst Quasten is immers langs dezelfde weg tot stand gekomen. Ze is daar, wat mij betreft, dan ook prima op haar plaats.

     Like

 2. Het pluche zit lekker dat weet Quasten . De zwakte van deze club is nu al zichtbaar. Maar zij eist haar zetel,wat ik je brom. . Of Jan Bruin betaald haar!!!. Bruin als machtswellusteling binnen de VVD voorheen was een troublemaker. Hij kon het voorzitterschap binnen NE niet eens aan heb ik begrepen en vond dat al vreemd dat hij daar zo snel opstapte. Boze tongen beweren dat hij die partij trachtte over te nemen maar dit mislukte door domheid van De Jong.. Dat hij Stella binnen hengelt geeft aan dat hij geen vertrouwen heeft in de andere 3 weglopers. Gaat de Jong accepteren dat zij met de zetel aan de haal gaat? Ik weet het antwoord van hem . NEE dus……Van der Pijl kan daar ook wel aansluiten.Dan zijn de rapen gaar. LOL

  Like

  1. Juyt, als je hier alleen maar komt om anderen zwart te maken onder dekking van een pseudoniem, dan heb ik liever dat je wegblijft. Ofwel je maakt anderen zwart onder je eigen naam, of wel je onthoudt je van persoonlijke aanvallen.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: