Geen gezeik, iedereen rijk.

olierook 2
Oplossing ?

Onder de pakkende titel “Stop het potverteren” heeft oud-wethouder Marcel Olierook een column geschreven die geplaatst is op de website van de SP West-friesland Oost.

Na de gebruikelijk sneer richting VVD en D66 beweert hij, dat er een alternatief is voor de oplossing die de drie gemeenteraden hebben gekozen om de problemen bij de SED organisatie weg te werken.

Dat is niet zo maar een oplossing, maar een oplossing die meer dan 13 miljoen kost en waarbij de SP er genoegen mee nam, dat de bijdrage van de Enkhuizer inwoners 30% hoger zal zijn dan die van de inwoners van StedeBroec.

Zijn conclusie is, dat er onvoldoende is nagedacht over de aansturing van de organisatie. Daar ben ik het wel mee eens, maar volgens mij was hij al sinds 2013 wethouder van de gemeente Enkhuizen.

Jammer dat we hem, gedurende de tijd dat hij wethouder was en in die capaciteit deel uitmaakte van het algemeen bestuur van de SED, nooit over dat onderwerp hebben gehoord. En dat ook hij kennelijk niet goed had nagedacht over de manier waarop de SED organisatie diende te functioneren en geleid moest worden.

Maar nu hij niet langer verantwoordelijk is, weet hij precies wat de oplossing moet zijn.

Maak de integratie van ambtelijke diensten voor een deel weer ongedaan. Splits het personeel in uitvoerende- en beleidsmedewerkers.

Laat de uitvoerders in dienst bij de SED en hevel de beleidsmedewerkers dan weer over naar hun respectievelijke gemeenten. Alle problemen opgelost en het levert een besparing van ruim 13 miljoen op.

Hoe hebben we dat genie, die in een handomdraai een besparing van 13 miljoen weet te realiseren, ooit als wethouder kunnen wegsturen?

Volgens Olierook is er niet te weinig personeel in dienst, maar teveel en dient het overtollige personeel te worden ontslagen. Op die manier hoeft er geen geld bij en besparen we zelfs geld. Dat kun je nu natuurlijk makkelijk vanaf de zijlijn roepen, maar zo nadrukkelijk en duidelijk als hij het nu vertelt heb ik het de Enkhuizer SP fractie nog niet horen verkondigen.

Volgens Olierook wordt het ontslag van SED leidinggevenden (voor de SP) inzet van de verkiezingen. Alleen op die manier kan er een sociaal gezond Enkhuizen worden gerealiseerd, waar de lasten voor de burger niet worden verhoogd en de voorzieningen worden uitgebreid.

We zullen zien, maar de opvattingen van Olierook lijken me teveel op die van de eerdere tegenpartij. Die van Jacobse en van Es met de slogan. “Geen gezeik, iedereen rijk.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Geen gezeik, iedereen rijk.”

 1. Ik blijf volharden dat onze griezels en volkverlakkers in de raad hun dossier inzake SED niet vakkundig behartigen. Zij laten zich nu leiden door een interim wethouder die met Wortelboer zijn VVD vriendjes binnen loodst om Enkhuizers het geld uit hun zak te trekken. VVD Stedebroec welke meer onderzoek wil omtrent een bestuurlijke fusie. Waarom met Stedebroec ambtelijk fuseren ? Medemblik of Lelystad kan ook. Ik pleit voor het laatste want dan krijgt Enkhuizen de gelijke subsidie regelingen uit EU als Lelystad. Investeren voor ondernemers wordt dan ook interessant. Nu wordt de burger in Enkhuizen leeggezogen en beroofd in dit gedrocht SED.

  Like

  1. Voor dat we helemaal ons hoofd verliezen, (waarom met StedeBroec fuseren?) is geen vraag, maar een feit. In theorie zou je ook met Lelystad, Hoorn of Medemblik “ambtelijk” kunnen fuseren maar terugtrekken uit het SED zal geen geringe opgave zijn.
   Trouwens al die gemeenschappelijke regelingen, zoals bijvoorbeeld “Werksaam” zijn een vorm van ambtelijk fuseren op bepaalde beleidsterreinen. Ik zie steeds meer van dat soort fusies ontstaan, totdat iemand met het idee komt van de gemeente Westfriesland.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: