Overlopers?

Stella 2Stella Quasten is een warm voorstander van Facebook en ik begrijp ook wel waarom.

Tegenwoordig vind je naast elk (op het internet verschijnend) artikel wel een deel knop, waarmee je met een simpele muisklik een bericht kunt delen op Facebook.

En dat is Stella’s favoriete werkwijze. Ergens wat gelezen, gauw delen, zodat je volgers denken dat je vreselijk actief bent en overal over nadenkt.

Het probleem van al dat “gedeel” van de meningen van anderen is natuurlijk, dat als je moet nadenken over wat nu eigenlijk je eigen mening is, je nog wel eens de plank wil misslaan.

Zoals gisteren bijvoorbeeld toen Stella haar mening gaf over de kandidatenlijst van Nieuw Enkhuizen.

De nummers 2 en 3 benoemt zij als politieke overlopers. Inderdaad Jan Raven en Cor Westerveld zijn in het verleden actief geweest voor andere politieke stromingen, maar rechtvaardigt dat de kwalificatie “overloper”. Geen van beiden heeft gedaan wat Stella Quasten ooit zelf heeft gedaan.

Je eerst door een partij kandidaat laten stellen, maar  zodra je namens die partij in de raad gekozen bent, die partij (met behoud van zetel) verlaten (omdat je dat in financieel opzicht beter uitkomt) en op eigen kracht verder gaan.

Bij nader inzien vond Stella de kwalificatie “overlopers” kennelijk toch niet helemaal verstandig en heeft ze hem dus vervangen door neutraler commentaar. Of dat iets te maken heeft met een steeds sterker wordend gerucht, dat Stella zelf bezig is met “overlopen” door een plaats te ambiëren op de Enkhuizen Vooruit kieslijst weet ik niet. Als gezegd het is maar een gerucht, maar het zou wat mij betreft niet helemaal “out of character” zijn.  Ze heeft dat kunstje namelijk al eerder geflikt.

Enfin, de eerste tien namen voor Nieuw Enkhuizen zijn bekend, de gehele lijst moet voor 5 februari ingeleverd worden. Er komen zeker nog 4 namen, waaronder de mijne, bij. Dat neemt niet weg dat ik nieuwsgierig ben naar de kandidatenlijst van Enkhuizen Vooruit en of Stella daar daadwerkelijk op zal staan.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

8 gedachten over “Overlopers?”

 1. Ik heb nu 3 partij programma’s doorgenomen, en het is net een ‘zoek de verschillen’ kleurplaat. Zonnepaneeltje bij de een, buitenzwembad bij de ander, SED of SED dat dan Enkhuizen gaat heten. Bij NE al een ex PvdA-er en een LQ-er. Ik zie de verschillen niet zo. Dus ik kies op persoon, of misschien wel helemaal niet. Dat zou voor het eerst in mijn leven zijn.

  Like

 2. Mevrouw Quasten heeft snel de mond vol. Belangenverstrengeling lees ik zojuist . Weggelopen bij de SP. De pot verwijt de ketel zeg ik dan maar.

  Like

  1. Of er sprake is van belangenverstrengeling weet ik niet. Lijkt me eerder een kwestie van met open vizier strijden. Mocht Stella uiteindelijk toch op de kieslijst van EV belanden, (iets wat mij betreft haar goed recht is) dan komen haar plotselinge lofprijzingen van die partij plotseling in een heel ander daglicht te staan. Toen ik het besluit had genomen om lid te worden van NE heb ik dat onmiddellijk gemeld op mijn blog, maar elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.

   Like

   1. Dat zou inderdaad heel raar zijn omdat ze zou stoppen. Overigens vind ik jouw beslissing lijstduwer te worden bij NE ook een rare. Dan blijft er van luis in de pels ook weinig over. En in Stella’s defence, ze reageert wel vaak als je wat vraagt of zegt, het is niet alleen delen. De mensen in de raad die van zich laten horen tussen de verkiezingen door, zoals Stella op Facebook en Hans Langbroek op Facebook en hier, hebben wel een streepje voor bij mij persoonlijk. Ook Karin is goed benaderbaar, ik drink graag een glaasje in haar café hier 200 meter verderop.

    Het valt me op dat er nu weer een boel naar haat en nijd neigende publiciteit ontstaat, en straks moet er weer een coalitie gesmeed worden uit wellicht nog meer mini partijtjes dan de vorige keer. Dan wordt eea vast helemaal ongeloofwaardig. Jammer.

    Like

    1. Wat betreft mijn lijstduwerschap. In mijn gesprek met de nieuwe voorzitter van NE (Karin) werd me duidelijk dat een van de speerpunten voor het NE in de komende 4 jaar was een wat kritischer houding t.o.v. het college. Zodat Enkhuizer dieptepunten als SMC, Drommedaris, SED en wellicht straks het REZ tot het verleden gaan behoren. Een ding is zeker, 8 jaar lang luis in de pels zijn heeft, gelet op de laatste raadsvergadering in 2017, geen enkel positief resultaat opgeleverd. Het merendeel van de fracties blijft (in plaats van problemen te benoemen) er nog steeds vakkundig om heen zwammen.

     Beter toezicht was ook wat ik met Paljas wilde bereiken. Lijstduwerschap zie ik als een blijk van waardering voor de inspanningen die ik me de afgelopen jaar heb getroost. Je mag het raar vinden, maar na 8 jaar lang bewust het isolement te hebben gezocht, geniet ik nu met volle teugen van het feit dat ik nu mensen om me heen heb die waarderen wat ik de afgelopen jaren heb proberen te bereiken.

     Als Stella Quasten mijn partijgenoten volkomen ten onrechte probeert weg te zetten als politieke overlopers, dan herinner ik haar graag aan haar eigen overloop carrière.

     Like

    2. Ik heb mevr. Quasten ooit gecontacteerd over het hertenkamp, medio 2015 was dat. Aanvankelijk prima antwoord gekregen, maar toen ik na de antwoorden sceptisch was (terecht, achteraf, gezien het feit dat de soap hertenkamp nog immer voortmoddert (létterlijk ‘moddert’)) kreeg ik plots de wind van voren. Werd zelfs een “stalker” genoemd (wat in feite laster/smaad is, achteraf gezien had ik misschien gewoon aangifte daarvan moeten doen). Ik moet zeggen: mijn vertrouwen in de politiek is er niet bepaald beter van geworden…

     Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: