Sinterklazen

sinterklazen

Het verkiezingsseizoen is geopende en dan kunnen partijen (ook de mijne) het weer niet nalaten om van alles en nog wat  in het vooruitzicht te stellen zonder dat er ook maar enige kans van slagen is.

Ik pleit er voor om de kiezer nu eindelijk eens serieus te nemen en geen dingen voor te stellen of te beloven waarvan je nu al kunt zeggen dat ze niet te realiseren zijn.

Investeringen bepleiten zonder aan te geven waar je de middelen vandaan haalt is wat mij betreft niet meer van deze tijd. Sommige vraagstukken eisen een wat omvangrijker introductie dan wat er op Facebook of Twitter gebruikelijk is.

Facebook en Twitter zijn prima media om een idee of opvatting te verspreiden, maar dat wil nog niet zeggen dat daarmee het idee realiseerbaar is of dat de opvatting juist is.

En denken we werkelijk, dat al dat “liken” en “delen” de oplossing van een probleem dichter bij brengt? Of zou je daar toch iets langer over moeten nadenken?

Wat mij betreft meer aandacht voor het oude politieke handwerk en waarvoor je de deur uit moet om met andere levende wezens van gedachten te wisselen. De armoede van de afgelopen 4 jaar bestond er wat mij betreft uit, dat geen enkele politiek partij de moeite nam om mensen bijeen te brengen om ergens over te discussiëren.

Dat is wat mij betreft de enige belofte die ik voor de toekomst wil doen. Bijeenkomsten beleggen waarin dingen worden uitgelegd zodat we met elkaar verantwoorde besluiten kunnen nemen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Sinterklazen”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: