Spontaan

Zo’n twee 2 maanden geleden ontnam burgemeester Baas (op persoonlijke titel) een gekozen volksvertegenwoordiger één van haar belangrijkste rechten. Het stemrecht, zoals hij ook op persoonlijke titel haar van haar stemplicht onthief. Op één uitzondering na protesteerde niemand.

Wat ik daarover schreef kun U lezen in “Mierenneuken”.

Gisteren was hetzelfde raadslid, ook op persoonlijke titel, uitverkoren om als het langst zittende raadslid een afscheidsrede te houden tijdens de bijzondere raadsvergadering in de Drom.

Dat vind ik dan weer enorm geestig. Twee maanden eerder zetten ze je voor paal vanwege vermeende belangenverstrengeling en vervolgens mag je jezelf overtreffen in het geven van complimenten aan degene die je voor paal zette.

Het heeft toch masochistische trekjes zo’n raadslidmaatschap.

Van dat langst zittende ben ik trouwens niet zo zeker. Dat is volgens mij Hans Langbroek, maar die had mogelijk geen zin, of werd als een te groot risico beschouwd.

Hoe dan ook, er is een einde gekomen aan het Baas tijdperk, dat zich nog het best laat kenmerken door weer een ander een jaren 60 liedje. “Puppets on a string”. Let ook even op het spontane gedrag van de figuranten in de clip.  Ook heel toepasselijk.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Spontaan”

 1. Hai Pim,

  Ik ben niet het langst aaneengesloten zittende raadslid hoor, zit er pas sinds juni 2010 in. Stella zit er bijna 12 jaar aaneengesloten in, dat is behoorlijk langer. Ook Emile van Marle, Wim Stolk, Karin Kunst en Derrick Stomp zitten er langer aaneengesloten in dan ik.
  Volgens mij hebben we deze discussie al eens gehad inzake het raadsnestorschap. Ik ben ook niet de oudste, bij lange na niet zelfs. De hele SP-fractie is ouder, Karin is ouder, Jaap Koning is ouder, Jur Visser is ouder.

  Dus dat ik niets gezegd heb is logisch, daar was geen plausibele reden voor.

  Like

  1. Het sleutelwoord is hier natuurlijk aaneengesloten. Je bent er af en toe 1 of twee maanden tussenuit geweest tot er een college was gevormd, Franx wethouder werd en jij je plek weer innam. In termen van langste tijd die je (al dan niet met korte onderbrekingen) in de raadszaal hebt doorgebracht sta je veruit op de eerste plek.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: