Plichtsverzuim

column0019Bovenstaande column schreef ik anderhalf jaar geleden op verzoek van het NHD en werd op 11 juni 2016 in de Enkhuizer Krant geplaatst. Ik ben sindsdien nooit meer gevraagd, maar sta nog steeds achter wat ik toen verwoordde.

Afgelopen zaterdag had ik een gesprek met de nieuwe voorzitter van de kiesvereniging “Nieuw Enkhuizen”. Daarin bleek, dat hetgeen ik in mijn Enkhuizer Krant column naar voren had gebracht ook sterk leefde bij de leden van de vereniging Nieuw Enkhuizen en dat dit ook de oorzaak was van de conflicten die waren ontstaan tussen de leden van die vereniging en haar vertegenwoordigers in de gemeenteraad.

Conflicten die er inmiddels toe geleid hebben, dat de opvattingen van Nieuw Enkhuizen vanaf 1 januari 2018 niet meer in de raad naar voren worden gebracht. Gelukkig zijn er binnenkort verkiezingen en kan aan deze situatie over niet al te lange tijd een einde worden gemaakt.

Omdat mijn opvattingen over de lokale democratie overeen lijken te stemmen met die van Nieuw Enkhuizen heb ik besloten om lid te worden van deze vereniging.

Voor wat betreft mijn verdere ambities. Gezien mijn leeftijd denk ik niet, dat ik er verstandig aan doe een raadslidmaatschap te ambiëren. Dat is een vier jaar durende verplichting die ik, gezien mijn leeftijd, beter niet op me kan nemen.

Lijstduwer lijkt me daarentegen wel een aantrekkelijke propositie.

In die functie kan ik, met andere lijstduwers zoals Joop Knukkel en Jan van Oostende, wellicht voorkomen dat in Enkhuizen (voor de zoveelste keer) de gekkekoeienziekte uitbreekt.

Verder blijf ik gewoon doorgaan met mijn blog waarin ik mijn persoonlijke opvattingen over lokale politieke vraagstukken naar voren breng. Het leek me goed om helderheid te verschaffen over hetgeen me sinds kort beweegt en welke positie ik inmiddels bekleed.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: