Wakker schudden.

wekkerCirca 95% van de inwoners van Enkhuizen heeft geen enkele belangstelling voor politiek, zal daarom Pim’s Prietpraat niet lezen en zich er daardoor niet van bewust zijn dat ze (als ze niets ondernemen) per inwoner 30% meer bijdragen aan de kosten van het ontwikkelingsplan SED dan de inwoners van StedeBroec.

Gelukkig leest een behoorlijk aantal van hen wel de Enkhuizer Krant. Helaas leest ook de redactie van die krant Pim’s Prietpraat niet, zodat ook zij niet op de hoogte is van het feit dat inwoners van Enkhuizen 30 % meer betalen dan etc. etc.

Het is dus allereerst zaak de redactie van de Enkhuizer Krant wakker te schudden zodat ze hun lezers naar behoren kunnen informeren. Gelukkig is dat wakker schudden voor de lezers van mijn blog een kleine moeite.

 1. Ga op Pim’s Prietpraat naar de column waarin wordt uitgelegd wat er aan de hand is. “Piepelen”. Als U moeite heeft hem te vinden druk dan rechtsboven op “Home” en scroll naar beneden.
 2. Onderaan de column staan een aantal deel knoppen zoals Twitter, Facebook etc. Druk op email.
 3. Er verschijnt dan een venster waarin U gevraagd word het emailadres op te geven waar U de column naar toe wilt sturen. Voor de redactie van de Enkhuizer krant is dat redactie.wef@noordhollandsdagblad.nl Verder wordt U gevraagd (om te bewijzen dat U van vlees en bloed bent en geen robot) de twee woorden in te tikken die in het venster staan vermeld. Klik vervolgens op verzenden en de klus zit er op.

Aangezien U nu toch bezig bent, kunt U ook besluiten alle in de gemeenteraad aanwezige fracties wakker te schudden. Zelfde procedure, alleen een ander adres fractievoorzitters@gemeenteraad-enkhuizen.nl

Het idee hierachter is, dat als redactie en de fractievoorzitters meerdere exemplaren van hetzelfde bericht krijgen toegestuurd, de gedachte zal post vatten dat het bericht voor hen mogelijke interessante informatie bevat. Waarom zouden anders zoveel mensen zich de moeite getroosten om het bericht toe te sturen?

Het lijkt me dat je dan als redactie (en als fractievoorzitter) iets onderneemt. De redactie door een bericht in de krant te plaatsen en de fractievoorzitter door een motie voor te bereiden waarmee de ongelijke behandeling van de inwoners van StedeBroec en Enkhuizen kan worden voorkomen.

Maar het is kort dag. Wil er op vrijdag een bericht in de krant komen dan moeten de emails vandaag de deur uit. Dus niet langer getreuzeld, maar aan de slag. Het versturen van twee emails kost hoogstens 1 minuut.

Dan nog één kleine gunst. Omdat ik graag wil weten hoeveel emails verstuurd moeten worden om de instanties wakker te schudden zag ik graag dat (nadat U ze verstuurd hebt) de onderstaande poll invult. Dat kan anoniem.

PS. Willen degenen die “Piepelen” al hebben gelezen, maar nog geen opgestoken duim hebben gegeven dat als nog even doen. Op het moment dat ik dit schrijf staat de stand op 68. Mooi, maar nog lang niet genoeg.

Voor vragen of opmerkingen kunt U de mogelijkheid tot reageren (onder dit bericht) gebruiken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Wakker schudden.”

 1. Beste Pim !
  Als regelmatige lezer van jouw prietpraat wil ik nu wel eens reageren.
  Het dramatische verhaal rondom de kosten van het SED is een schrikbarend voorbeeld van de bestuurlijke onmacht.
  Jan Baas, verdediger van de ontwikkelingen bij het SED heeft op een heel kritiek moment zijn vertrek aangekondigd.
  Eigenlijk wel een kans.
  Om het samenwerkingsverband uit te breiden, en GEEN nieuwe burgervader aan te stellen en de het hele plan SED
  opnieuw uit te werken en aan de inwoners voor te leggen.
  Wat denk jij daar van ?

  Like

  1. Hallo Pim, ik heb tot dusver weinig belangstelling bij StedeBroec en Drechterland kunnen bespeuren voor een bestuurlijke fusie. Ze vinden het prima zoals het gaat. De kosten vallen tegen, maar die kunnen ze (anders dan Enkhuizen) makkelijk ophoesten. Dat een bestuurlijke fusie ons beter zou uitkomen wil nog niet zeggen dat het de andere twee op dit moment beter uitkomt.

   Bovendien is er ook verdeeldheid over dit onderwerp in de Enkhuizer raad. De SP is tegenstander van een bestuurlijke fusie. VVD doet een beetje schrikachtig en wil het allemaal nog eens onderzocht zien. Je moet ook niet meteen denken, dat je met een bestuurlijke fusie goedkoper uit bent. Er zijn nogal wat factoren waar je rekening mee moet houden.

   Maar met een bestuurlijke fusie heb je in ieder geval niet het enorme overleg circuit dat je nu in stand houdt en volgens mij ook in stand blijft houden met een driekoppige directie, omdat ze alle drie gemeentesecretaris zijn en ze alle drie wat in de melk te brokken willen hebben.

   En drie gemeenteraden en colleges die stuk voor stuk op hun strepen staan en op elke voorbijkomende slak zout willen leggen.

   Of je er voor kunt kiezen Baas niet te vervangen weet ik eigenlijk niet. Ik denk dat er altijd een (tijdelijke) burgemeester worden benoemd. Of dat anders wordt als je je uitspreekt voor een fusie, betwijfel ik. De burgemeester van StedeBroec is net aangesteld en wat mij betreft beunhaast hij het burgemeesterschap van Enkhuizen er gewoon bij, maar of de wet dat toestaat? Ik vrees van niet.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: