Geen knip voor de neus.

Tenzij er alsnog vertraging optreedt weet ik over anderhalve week of de rechter mijn eis, t.w. inzage kopinzandgeven in de ontbrekende stukken van mijn WOB verzoek, heeft toegewezen. Dat is uiteraard alleen mogelijk als de rechter het verweer van de gemeente (ze zijn niet gemaakt) ongeloofwaardig vindt.

Loco secretaris Jan Slagter heeft tot tweemaal toe gesprekken gevoerd met Hillen & Roosen directeur Jan Verhulst. In beide gesprekken zijn afspraken gemaakt over betalingen die door de gemeente dienden te worden gedaan. In het eerste gesprek ging het daarbij om € 100.000,- , in het tweede om € 60.000,-.

In elke niet criminele organisatie worden van dit soort gesprekken, ook al vanwege de betalingsverplichtingen die er uit voortvloeien, verslagen gemaakt voor de superieuren van degene die de gesprekken voert.

Niet in Enkhuizen, althans dat beweert de gemeente.

Ik vind dat ongeloofwaardig, zoals ik het ook ongeloofwaardig vind dat Hillen & Roosen wel de verwachting uitspreekt betaald te worden, maar geen bewijs stuurt voor de reden van die betaling, een factuur. Althans, dat beweert de gemeente.

De gemeente vertelt, de gemeente vertelt verder, de gemeente kan me nog meer vertellen. (Vrij naar  Willem van Iependaal.)

Ondertussen is er schriftelijk bewijs dat aannemer en stichting hun verklaringen op die van de gemeente afstemmen en lijkt de gemeenteraad er een heuse zwijgplicht (omerta) op na te houden. Op één na doen alle raadsfracties of er niets bijzonders aan de hand is en zwijgt men in alle talen.

Maar een verlies aan geloofwaardigheid is dodelijk voor het functioneren van een democratie. Dat overheden hun eigen belangen nastreven en dat daardoor het belang van de burger wel eens in gedrang komt, is een gegeven.

Maar als degenen (die zich er op laten voorstaan dat ze die burger vertegenwoordigen) niet anders doen dan zwijgend toekijken, dan doet men niet anders dan de democratie in diskrediet brengen en wordt de roep om een “sterke man”  alleen maar sterker.

Een raad die niet in staat is om voor zichzelf te bepalen of iets geloofwaardig is en die geen enkele maatregel neemt om die geloofwaardigheid te herstellen is geen knip voor de neus waard.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Geen knip voor de neus.”

 1. het gaat op alle fronten mis , de burgers zijn de lul ,die kunnen het allemaal op gaan hoesten en alleen de elite ( die niks betalen ,kunnen de vruchten plukken ) het wordt tijd dat dat hele zooitje in de breedstraat ,en dan echt allemaal opstapt ,en er mensen komen die niet aan hun eigen gewin denken en verstand hebben van datgene wat ze doen ( het begint nu op een aardige corrupte poppenkast te lijken )

  Like

 2. Ik heb weleens gedacht, daar heb je Chris weer met zijn Dromverhaal. Tegenwoordig denk ik, goed dat je de luis in de pels wilt zijn, je bent hard nodig. Compliment voor je volharding.

  Like

  1. Het gaat allang niet meer over de Drom, maar over de structuur die gebruikt werd om de Verbouwing van de Drom door te drukken. Tenzij er iets verandert wordt dezelfde structuur gebruikt om het REZ te verkopen. Nu al heeft de raad zichzelf volledig buitenspel gezet.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: