Wat ze vandaag willen

Stella 3
aandurven

Afgelopen zaterdag een behoorlijk artikel in de Enkhuizer Krant over een viertal raadsleden (Van Marle, Vriendjes, Langbroek en Van der Pijll) over wat ze willen. Ik kon er geen chocolade van maken.

Als ik het goed begrijp hebben ze met elkaar gemeen, dat ze het instellen van een klankbordgroep (voor het begeleiden van de organisatieontwikkeling van de SED) nutteloos vinden en er daarom ook niet in gaan zitten.

Prima wat mij betreft, maar stem dan ook tegen het instellen van zo’n klankbordgroep. Langbroek en Van der Pijll deden dat. Van Marle en Vriendjes niet, maar stemden voor iets dat Vriendjes omschrijft als een hond zonder tanden. Het (de klankbordgroep) kan blaffen, maar niet bijten.

Leuke vergelijking van Vriendjes en inderdaad in vergelijking met de raad kan een klankbordgroep niet bijten. Maar als raadslid zou Vriendjes moeten weten, dat de raad wel kan bijten, maar dat gewoonlijk niet doet en  de voorkeur geeft aan onsamenhangend gekef.

De laatste keer dat de raad beet (en meteen maar een wethouder naar huis stuurde) gebeurde dat door een wethouder iets te verwijten waar hij niets aan kon doen, terwijl men hem (in plaats van te bijten) maandenlang de hand boven het hoofd had gehouden voor iets waar hij wel voor verantwoordelijk was.

De tegenstrijdigheden in het gedachtegoed van deze heren blijven zich maar opstapelen.

Enerzijds wil men betrokken worden bij de organisatieontwikkeling, anderzijds wijst men het instrument dat het Dagelijks Bestuur van die organisatie ter beschikking stelt af, zonder aan te geven wat men dan wel wil.

Volgens mij is het probleem niet het instrument (de klankbordgroep) dat wordt aangereikt, maar dat de raad geen leden heeft die in staat zijn dat instrument te bespelen. Jammer, maar durf daar dan voor uit te komen. De enige die dat aandurfde was Stella Quasten en in zekere zin ook Van der Pijll, terwijl de rest alleen probeert de schijn op te houden.

Het valt mij met de dag moeilijker om nog serieus aandacht te besteden aan deze vorm van “keeping up appearances”.

Ik wil nog verslag doen van de uitkomst van mijn WOB onderzoek en de rechtszaak die daaruit is voortgevloeid. En verslag doen over de wijze waarop de herinrichting van het REZ op een mislukking zal uitdraaien, maar  al die andere onzin (die ze in de vorm van zienswijzen over ons gaan uitstorten) geloof ik wel.

Wat ze vandaag willen, is morgen toch weer anders.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: