Te zijner tijd.

gewapend betonEen oplettende lezer stuurde me bijgaande foto.  Van een container met puin. Daarin resten van de kademuur van de Zuiderhavendijk en grote stukken gewapend beton.

Gewapend beton?

Inderdaad, kennelijk stond het vervallen stukje kademuur op een fundering van gewapend beton die eerst moet worden weggehaald voordat er een nieuwe fundering van gewapend beton kan worden gestort.

Een beetje de omgekeerde Kat en Hondbrug dus. Daar had men aangenomen dat de onder de waterspiegel liggende fundering wel zou deugen, wat niet het geval bleek. Ik heb me door een wethouder laten wijsmaken dat het tegenwoordige raadslid Van Reijswoud voor die inschattingsfout verantwoordelijk was.

Zijn vervangers hebben nu kennelijk aangenomen dat de fundering van de kop van de Zuiderhavendijk niet deugde en er dus een kostbare hersteloperatie noodzakelijk was. Op het eerste gezicht lijkt ook die aanname niet te kloppen.

Of de kosten van het verwijderen van een betonnen fundering is inbegrepen in de aanneemsom is me niet duidelijk, maar anders zullen we dat daar te zijner tijd wel meer over horen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: