Buitenspel gezet.

Zoals de SP drie jaar geleden D66 buitenspel zette, zo heeft D66 op haar beurt de SP buitenspel gezet. Ik vond dat drie jaar geleden niet verstandig van de SP en ik vraag me af of D66 er nu verstandig aan doet de SP buitenspel te zetten.

Dorus
Dorus

In ieder geval wel respect voor de snelheid van werken. Men is er op korte termijn in geslaagd om een tweetal loslopende bestuurders te strikken voor een jaartje Enkhuizen. Dorus en Erik, ik ben benieuwd of ze wel precies weten wat ze te wachten staat.

Erik
Erik

Als belangrijkste taak ziet formateur Koning de oplossing van de ambtelijke problemen bij de SED. Zij vormden de (onterechte) aanleiding voor de motie van wantrouwen tegen Olierook.

Een oplossing voor die problemen zal niet van beide wethouders moeten komen, maar van het dagelijks bestuur van de SED bestaande uit de drie burgemeesters. Dat DB heeft een voorstel ingediend. Dat hebben twee raden tot dusver verworpen.

Inmiddels is er een herzien voorstel ingediend, dat vanavond wordt behandeld.

Pas als dat is aangenomen kunnen er vorderingen worden gemaakt, beide nieuwe wethouders spelen daarin geen rol van betekenis. Burgemeester Baas wel.

Welke problemen moeten er dan nog wel opgelost?

Om te beginnen het geschil met de ZZM over het beschikbaar stellen van parkeergelegenheid op het REZ. Gebeurt dat niet, dan volgen er procedures. Gebeurt het wel, dan trekt de ontwikkelaar (en anders wel een eerder buitengesloten partij) aan de bel.

Anders dan aangekondigd heeft de selectiecommissie (wie maken daar eigenlijk deel van uit?) nog geen advies uitgebracht. Het lijkt me in ieder geval een interessante klus voor de nieuwe wethouder.

Ook voor wat betreft de Drommedaris ligt er nog wat oud zeer. Het gerucht wil dat hij nog steeds niet volledig is afgebouwd en dat de stichting om die reden niet van plan is om huur te betalen.

Maar wat natuurlijk verder nog openstaat is een rekening van de Drommedaris van circa € 60.000,-. Over die betaling is overeenstemming bereikt tussen aannemer en gemeente.  Over de reden voor die betaling (verzwaring of verzwaring plus kosten van vertraging) bestaat er weliswaar geen duidelijkheid, maar over het bestaan ervan wel.

Ook daarvoor zal een oplossing moeten komen en er hoeft maar iets verkeerd te gaan en de bestaande coalitie ligt weer in duigen. Maar dat zie ik natuurlijk verkeerd.

Er is geen sprake meer van een coalitie. De 6 fracties die de benoeming steunen kunnen morgen weer totaal anders denken. Hetgeen in Enkhuizen geen ongebruikelijke gang van zaken is. De nieuwe wethouders kunnen daar kennelijk tegen. We zullen zien.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: