Kiespijn

margreetkeesmanweb
Vlammend betoog

Tijdens een gisteravond ingelaste raadsvergadering om de stand van zaken te bespreken hield Margreet Keesman (SP) een vlammend betoog, waarbij ze de voosheid van de Enkhuizer bestuurscultuur aan de orde stelde. Met persoonlijke verwijten richting haar medeleden van de auditcommissie. Van Reijswoud en Van Marle.

Die hadden (in haar ogen) misbruik gemaakt van de aan de auditcommissie verstrekte informatie, om de rest van de raad te desinformeren en er toe te bewegen  een motie van wantrouwen (jegens wethouder Olierook) te steunen.

Van Reijswoud liet daarop weten zijn positie als voorzitter van de auditcommissie ter beschikking te stellen, tenzij een meerderheid van de raad zich voor hem uitsprak.

Koning (D66) kwam vervolgens met wat geroezemoes over zijn pogingen een zakencollege tot stand te brengen. Ik veronderstel dat het daar in de toekomst ook bij zal blijven. Waarna de bijeenkomst als een nachtkaars uitging, omdat behalve Visser (CDA) en Van der Pijll (die hun steun uitspraken voor Olierook) niemand wilde reageren.

Van Marle (D66) die door Keesman ook rechtstreeks werd aangesproken reageerde niet tijdens de vergadering, maar verstuurde wel een tweet.

die weer op instemming kon rekenen van Quasten gezien haar veelzeggende reactie “whahaha”.

Ook Langbroek twitterde nog wat bij thuiskomst, maar dat ging weer over de Partij van de Dieren en andere aspecten van de wereldpolitiek.

Kortom Enkhuizen wordt bestuurd door balorige pubers die geen flauw benul hebben waar ze mee bezig zijn.

En dan te bedenken dat de gemeente maandelijks € 10.000,- uitkeert aan deze halb-starken voor het leveren van hun maandelijkse wanprestatie.

In de krant las ik dat Koning geen wethouder wil worden. Dat is tegenwoordig ook al nieuws, dat iemand iets NIET gaat doen. Hij acht zichzelf daarvoor niet geschikt, wat dan weer getuigt van opmerkelijk inzicht in zijn eigen kwaliteiten.

En hoewel in het land der blinden éénoog koning is, zou ik ook niet weten wie er van de zittende raadslieden wel geschikt is om wethouder te worden. Daarnaast heb een sterk vermoeden dat er niemand met gezond verstand bereid zal zijn om wethouder te willen worden van het filiaal van Leekerweide dat Enkhuizen heet.

Dus hoe moet het verder? Het beste lijkt me dat Koning zijn opdracht gewoon teruggeeft en Keesman beleefd vraagt of zij misschien nog een loslopende SP’er weet die bereid is om zich voor een jaartje bloot te stellen aan de waanopvattingen van de Enkhuizer raad.

Als dat niet mogelijk blijkt, dan lijkt me dat de coalitie van 6 het beste kan afreizen naar Stede Broec met de vraag of die wellicht bereid zijn het zaakje over te nemen. De meeste ambtenaren (die het eigenlijke werk doen) zitten daar al en het merendeel van de bestuurders (of wat er voor moet doorgaan) kunnen we missen als kiespijn.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: