Herders en schapen.

schapenPersoonlijk denk ik, dat het gevalletje Tichelaar (die voor zijn schoonzuster een opdrachtje van € 3000,- ritselde) minder ernstig is, dan een college dat op basis van frauduleuze documenten € 100.000,- probeert te ritselen voor een aannemer.

De Drenten hebben de kwestie Tichelaar in drie dagen tot een einde gebracht, maar in Enkhuizen weten ze na twee jaar nog steeds niet wat ze moeten doen.

In Drenthe dwalen de schapen over de heide. In Enkhuizen zitten ze in de gemeenteraad.

Het Enkhuizer schaap heeft twee kenmerkende eigenschappen. Veel geblaat, weinig wol. Aanstaande dinsdagavond komt de kudde weer bijeen in de Breedstraat voor een avondje blaten. De Enkhuizer Krant zal daar waarheidsgetrouw verslag van doen.

De Enkhuizer bevolking heeft uiteraard geen enkele aandacht voor de schapen in de Breedstaat. Op de lokale sociale media gaat men los over een andere diersoort. De gans. Een aanzienlijk aantal dient van het Wilhelminaplantsoen verplaatst te worden naar een andere locatie en dat brengt beroering.

Reden voor de Enkhuizer Krant om het gemeentebestuur te bevragen over het lot van deze beesten. Dat blijkt mee te vallen, zodat alle consternatie op de sociale media voor niets lijkt te zijn geweest.

Maar als ik al maanden geleden constateer dat het college de democratische controle op de door haar gemaakte afspraken onmogelijk maakt, door geen gespreksverslagen te maken van bijeenkomsten waarin ze financiële toezeggingen doet, dan vindt de Enkhuizer Krant het niet nodig de autoriteiten daarover te bevragen.

En als ik concludeer dat het stadsbestuur zijn beleid baseert op frauduleuze documenten (hoe kan het anders dat iets, wat eerst € 100.000,- heette te kostten een jaar later nog maar € 20.000.- kostte) dan worden herders, noch schapen daarover bevraagd.

Te ingewikkeld misschien? Te pijnlijk voor de betreffende autoriteiten? Te weinig ophef daarover op de sociale media? Wie zal het zeggen? Eén ding is duidelijk, ik zal op zoek moeten naar een landelijk krant, die wel de ambitie heeft een pijler van de democratie te willen zijn. U leest vanzelf wel wanneer dat gelukt is.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Herders en schapen.”

    1. 6 maanden geleden dacht ik nog, geef die man een waarschuwing en het geld waar hij om vraagt, dan zijn we er van af, maar daarvoor is het nu te laat. Er zijn nog steeds een paar tamelijk fundamentele vragen die zijn opvolger zal moeten beantwoorden.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: