Naar voren brengen

Pijl
Aandacht schenken

In mijn column van afgelopen zaterdag concludeerde ik dat er overeenkomsten bestonden tussen de grootheidswaan van de president van de Verenigde Staten en die van het gemeenteraadslid Bram van der Pijll.

De laatste dacht bijvoorbeeld dat, nadat zijn partij het vertrouwen in hem had opgezegd, hij niettemin fractievoorzitter van die partij kon blijven in de raad van Enkhuizen.

Ook denkt hij dat, omdat hij wel in de raad zit en ik niet, er meer stemmen op hem zijn uitgebracht, dan op mij. Zoals zijn grote voorbeeld er moeite mee heeft dat er op hem minder stemmen zijn uitgebracht dan op zijn tegenstander.

Zo gelooft hij ook dat ondernemers, die een betalingsregeling met de gemeente zijn overeengekomen, daar van afzien als hij (en zijn mederaadsleden) niet in staat blijken daar een positief besluit over te nemen.

Verder is hij bijzonder trots op het feit dat hij, als raadslid, geen enkele rekening hoeft te houden met de belangen van een museum van internationale naam en faam, maar dat Enkhuizen haar “grootheid” pas eer aan doet, als zij zich neerlegt bij de plannen van een projectontwikkelaar voor een vakantieparkje.

Wie hem op deze punten durft tegen te spreken krijgt (net als zijn grote voorbeeld) de wind van voren. Zo schreef hij mij na mijn column van zaterdag.

Beste Pim, misschien jammer voor je blog maar komende vrijdag heb ik een volle agenda , ook in de avonturen,  dus zal me niet vervelen. Moet je een ander onderwerp zoeken of weer eens een herhaling geven van dat wat je al jaren blaad.

En even over het Trumpisme. Klein verschil tussen Trump en mij, ik waardeer de bijdrage van de pers wel degelijk en spreek ze niet snel tegen. Ik zie jou niet als pers of nieuwsmedia of hoe je het ook wil noemen maar als mopperende oude man die zijn eigen kortzichtigheid  graag naar buiten toe spuit.

Voor een beperkt publiek en met een zeer lage betrouwbaarheidsgraad. Ongenuanceerd, beledigend en gebruik makend van feiten met op zijn minst twijfelachtige onderbouwing. In die zin minstens net zo bezig als het gene wat je mij en anderen verwijt. Denk aan je bloeddruk!!!

Groet, Bram

Ik moet Bram teleurstellen. Ondanks zijn misprijzende woorden (en de steun die hij klaarblijkelijk ervaart van de reguliere pers) zal ik toch aandacht blijven schenken aan hetgeen hij in zijn functie als raadslid naar voren brengt.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Naar voren brengen”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: