Tweets

twitter-bird-logo
Kopstukken

Op mijn blog vindt U twee tijdlijnen waarin de laatste tweets worden weergegeven. De bovenste tijdlijn bevat Tweets van “pimsep2”. Dat twitteraccount wordt feitelijk alleen gebruikt om aan te kondigen dat er een nieuwe column is verschenen. Op het blog functioneert deze tijdlijn als een manier om snel te checken of je eerdere columns hebt gemist. Je hoeft daarvoor alleen even door de tijdlijn te scrollen.

De tweede tijdlijn heet “kopstukken” en bevat de tweets van alle lokale (politieke) grootheden in Enkhuizen waarop Pimsep zich heeft geabonneerd. Ik heb mijn best gedaan om hem zo compleet mogelijk te maken, maar als U een kopstuk weet dat twittert, maar niet op de tijdlijn voorkomt, laat me het dan even weten.

Voor wat betreft D. Stomp, raadslid van de VVD en bestuurslid van de Stichting Drommedaris, kunt U zich de moeite besparen. Die heb ik in het verleden dusdanig beledigd dat hij mijn abonnementverzoek heeft geblokkeerd.

Hij maakte gebruik van een programma dat “four square” heet en waarmee je kon twitteren op welke locatie je je (op dat moment) bevond.

Wie zich het vaakst op een bepaalde locatie bevond mocht zich dan (van four square) de burgemeester van die locatie noemen, zodat Stomp zichzelf op een gegeven ogenblik burgemeester van Albert Heijn (Enkhuizen) mocht noemen.

Ik heb dat toen op mijn blog een redelijk infantiele bezigheid genoemd en sindsdien mag ik geen kennis meer nemen van zijn ingevingen, die hij via Twitter verspreidt.

Overigens valt me op dat de meeste “kopstukken” zelden iets over Enkhuizen twitteren. Gewoonlijk ventileert men opvattingen over nationale en internationale problemen. Die daardoor natuurlijk een stuk dichter bij een oplossing komen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Tweets”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: