Vlaggen die de lading niet dekken.

Hierbij een kort filmpje van Denzel Washington waarin hij zijn mening geeft over wat tegenwoordig de Mainstream Media wordt genoemd. Kranten en TV News stations zoals CNN.

Hij stelt daarin vast dat het er tegenwoordig kennelijk om gaat dat je als eerste nieuws brengt en je verder niet afvraagt of het nieuws dat je brengt, ook werkelijk waar is.

De Oxford dictionary noemt als uitdrukking van het jaar, ‘post-truth era’, ofwel het tijdperk waarin de waarheid niet langer van belang is.

Hij stelt vervolgens vast dat als je geen krant leest, je niet geïnformeerd bent. Lees je hem wel, dan ben je gedesinformeerd.

Dat geldt misschien voor de Amerikaanse media, maar geldt dat ook voor de Nederlandse?

Afgelopen zaterdag kopte de Telegraaf met chocoladeletters dat Geert Wilders premier van dit land wil worden (hij is niet de enige, dus geen groot nieuws) en dat hij, mocht hij dat worden, beloofde om “schoon schip” te zullen maken.

Wat dat “schoon schip maken” precies inhield werd niet in het artikel uitgelegd. Afschaffing van ons nep-parlement wellicht? Of afschaffing van onze nep-rechtspraak?

Een lokaal voorbeeld van een vlag die de lading niet dekte was het raadsvoorstel van 31 mei 2016 dat als titel had “ Motie huurcontract met Stichting de Drommedaris”. En  vervolgens over iets heel anders ging. Zoals waarom we een aannemer moesten betalen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Vlaggen die de lading niet dekken.”

  1. Grappig, Denzel Washington bekritiseert de reguliere pers, in dit geval kennelijk The Washinton Post, en die verdonkeremaand vervolgens het bewijs op basis van copyright rechten. Waarmee ze feitelijk bevestigt wat door Denzel werd beweerd, Namelijk dat ook onze reguliere pers er geen belang bij heeft om haar lezers zo goed mogelijk te informeren.

    Het gaat er slechts om het nieuws zo sensationeel mogelijk te brengen om daarmee voor zichzelf zo veel mogelijk advertentie inkomsten te genereren. Ongeveer hetzelfde zakenmodel van onze Zaanse treitervlogger.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: