Misverstand?

kok-1
Misverstand?

Vandaag een hele pagina in de Enkhuizer Krant over zieltogend groen in Kadijken. Wethouder Kok en ambtenaar Meester geven een verklaring. Ik citeer de krant.

“Er is met aannemer Scholtens een misverstand geweest over de overdracht, waardoor bomen op met name het Katschip niet de zorg hebben gekregen die ze eigenlijk hadden moeten hebben.

In het bestek stond dat de aannemer het onderhoud zou doen tot een jaar na aanplant, terwijl wij dachten tot een jaar na oplevering. Dat misverstand zorgde ervoor dat volgens de gemeente een tiental bomen het loodje legde.”

Dat is uiteraard geen misverstand, maar een domme fout van de gemeente, waar men kennelijk het verschil niet weet tussen een jaar na aanplant en een jaar na oplevering. 

Maar gelukkig is er een potje van waaruit de gemeente de kosten van domme fouten kan betalen. Niets aan de hand dus. De gemeente heeft overal “potjes” van waaruit domme fouten (pardon misverstanden) kunnen worden betaald.

Wij kunnen rustig verder gaan op de ingeslagen weg.

Hoe kan het toch, dat als een uit vrijwilligers bestaand bestuur van een speeltuinvereniging vergeet tijdig subsidie aan te vragen (omdat men bezig is met het opknappen van de speeltuin) dit door de gemeente wordt aangemerkt als een “fout” waar financiële gevolgen dienen te kleven?

Terwijl soortgelijke fouten van de gemeente worden aangeduid als “misverstand”.

Waarbij er bovendien altijd weer “potjes” beschikbaar zijn waaruit de gevolgen van dit soort “misverstanden” weer ongedaan kunnen worden gemaakt.

De inwoner die het zieltogende groen aan de orde heeft gesteld trekt zijn eigen conclusie. Ik citeer wederom de krant.

“Echt schokkend hoe men reageert. Ik word weggezet als een onnozel burgertje, dat maar wat aanlult. Badinerend en kleinerend. Maar ik had niet anders verwacht. Deze stad is niet van de burgers, maar van het college, de raad en de ambtenaren.’’

Ik denk dat hij met deze conclusie de spijker op de kop slaat.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Misverstand?”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: