Bewogen week

katenmuisPfff, het was een bewogen week, waarin ik veel heb geleerd. Eerst Bram, die vond dat ik een oudere man ben die zijn tijd gehad heeft, maar die (als jonge vent) na twee dagen alweer afdroop.

Voordat daar weer misverstanden over ontstaan, ik heb al zijn bijdragen geplaatst ook al vond ik ze niet allemaal even smaakvol. Dus het woord censuur wil ik niet meer van hem horen.

Toen die andere hansworst die president van Amerika is geworden. Verder raadslid Shawn die lange bijdragen leverde en uiteindelijk Stella die ook weer eens terug was. En wie weet komt Hans ook nog.

En dan hebben we ook Laurens Venneman nog. Nog nooit gezien op dit blog, maar dat gaat misschien ook veranderen, want hij heeft de brief van H&R op de agenda van 6 december geplaatst. Lekker meteen na Sinterklaas zodat iedereen in opperbeste stemming is.

Ik neem aan dat hij wil proberen om nog twee raadsleden over te halen de aannemer toch te betalen, wat op zichzelf geen slecht idee is, maar natuurlijk alleen als we weten waarvoor we betalen. Dat de kosten van de verzwaring geen € 100.000,- bedroegen en ook geen € 60.000,- moet hem inmiddels toch wel duidelijk zijn geworden.

Die kosten staan in het raadsvoorstel begroot op € 30.000,- waarvan de aannemer er € 10.000,- voor zijn rekening neemt. Dus waar die resterende € 40.000,- voor zijn gaat Laurens straks uitleggen, want anders geef ik hem weinig kans.

Want wie zou hij kunnen overhalen? Van der Pijll misschien, maar die heeft volgens de krant gezegd, “zonder factuur geen betaling”. Maar daar hebben Olierook en Baas weer van gezegd dat ze geen facturen hebben.

Ik geloof daar niks van, maar behalve Langbroek en Quasten, vond de rest dat allemaal heel aannemelijk.

Maar misschien zijn die ondertussen wel tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk hartstikke gek is dat je – anderhalf jaar nadat je het werk hebt uitgevoerd – nog steeds geen factuur gestuurd hebt, maar wel een smeekschrift naar de raad stuurt met de vraag of ze je alsjeblieft (na anderhalf jaar) willen betalen.

Dan zijn ze bij de gemeente toch een stuk doortastender. Als je die niet op tijd betaalt sturen ze meteen een incassobureau op je af.

Wat ik ook erg sympathiek vond van de aannemer was dat hij zoveel begrip had voor het besluitvormingsproces van de raad. Zelf vond ik het een ongeorganiseerde bende, maar hij laat de raad weten dat hij er begrip voor heeft en wacht (alweer begripvol) 6 maanden langer op zijn geld.

Hij is zo begripvol dat ik het vermoeden heb dat hij het spel alleen maar meespeelt en dat hij allang is betaald. Dat mag eigenlijk niet, maar dat is met meer dingen zo. De vorige wethouder in dit dossier deed ook dingen die niet mochten.

Maar zoals ik eerder al schreef, het is een kat en muis spel en pas als het uitgespeeld is weten we wie de kat en wie de muis was.

.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Bewogen week”

 1. HEA gaat nergens mee akkoord als niet hard zwart op wit aangetoond wordt waarvoor betaald wordt. Met documenten die aantoonbaar origineel zijn.
  Waarbij dan ook een verklaring gegeven wordt waarom eerst tegen de raad gezegd werd dat die doc’s niet bestonden.

  De wereld beleeft inderdaad opmerkelijke tijden, waarin jokkebrokken en mensen met volgzame mentaliteiten dag na dag weer versteld staan van wat om hen heen gebeurt.

  Like

 2. Nou Pim , Venneman heeft toch eerder dan je had verwacht de brief van H&R op de agenda geplaatst. Maar misschien ook wel door jouw schrijven. Zal ook wel stiekem Pim s prietpraat bekijken, en met hem nog wel meer lieden.

  Like

  1. Nou nee, de brief is op 24 oktober binnengekomen dus had op 1 november in de raad behandeld kunnen worden. Daarvoor is een “motie vreemd aan de orde van de dag” nodig. In zo’n motie draag je het college op om alsnog de aannemer te betalen overeenkomstig het college voorstel van 5 juli. Zo’n motie kun je op maandag indienen voor behandeling op dinsdag.

   Probleem is natuurlijk dat iedereen een kater heeft van de behandeling op 5 juli. Er zijn twee amendementen ingediend die geen van beiden deugden en vervolgens was er (door stom toeval) geen meerderheid voor het college standpunt. Duidelijk is dat men de problematiek veel te gemakzuchtig heeft benaderd. We zullen zien of dat op 6 december weer gebeurd.

   De coalitie heeft heeft maar twee stemmen extra nodig. Ik ben benieuwd wie die gaan leveren. Gesprekken daarover vinden meestal in de achterkamers plaats. Ik denk niet dat er veel animo zal zijn om € 40.000,- uit te geven zonder te weten waar dat voor is.

   Anderzijds als het college plotseling wel met documenten komt waar dat uit blijkt, dan ontstaat al snel het gevoel dat men op 5 juli voor het lapje is gehouden (wat natuurlijk ook zo is) en dan kan het alle kanten opgaan. We beleven bijzondere tijden.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: