Kopstukken

Op mijn blog bevindt ook een Twitter tijdlijn die U in staat stelt wat onze lokale politieke kopstukken zoal (via Twitter) de wereld inslingeren.

Hieronder een retweet van Stella Quasten die wat mij betreft extra aandacht verdient. De zwart/wit beelden zijn namelijk niet van vóór mijn tijd, maar uit de tijd dat ik nog een jong volwassene was. Wie niets wil leren van de geschiedenis dwingt zichzelf haar te herhalen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Kopstukken”

 1. Gemeentepolitiek is het niet? Kan ik ook een boek over vol schrijven, weliswaar niet over Enkhuizen, maar waarschijnlijk komt het zo ongeveer op hetzelfde neer. Vriendjespolitiek, gewoon imbeciel, flexibel als de keukendeur, als iemand incompetent is maakt hem dat dubbel geschikt ervoor, enz, enz, enz.

  Glinavos is op het moment minder interessant voor mij, omdat hij weinig over Griekenland schrijft, en ik bij die Brexit en Trump iets heb van het zal allemaal wel. Zal wel met ouder worden te maken hebben.
  Hoewel ik het met de minder bedeelden in Amerikanen het echt wel te doen heb.

  En het blog van vriend Varoufakis is al helemaal het aanzien meer waard. Overigens is die totaal in de vergetelheid weggezakt, hij doet iets onduidelijks met dat DiEM25. Is hij aardig mee van de straat, maar die pan-Europeese beweging wordt natuurlijk niks.

  Enfin, weinig over je gemeentepolitiek van Enkhuizen;), behalve dat het over puinhopen gaat. Weet trouwens nog een leuke gemeente waar je volop je hart zou kunnen ophalen, maar zet dat liever hier niet neer.

  (voor wie hier leest en hier niks van begrijpt, Pim is een oude bekend van mij van een blog van een Griekse academicus die zeer kritisch tegenover Varoufakis stond. (Glinavos) We hebben interessante discussies gehad indertijd.)

  Like

 2. Sja, wat moet je daar nu op zeggen… Ik las ergens dat je die verkiezingen maar het beste kunt zien als een nationale IQ-test. Vraagje, is dit je oude Varoufakis blog, of iets anders?
  Overigens ben ik ook iets van een blog begonnen, maar dat is mee een blog met een agenda, en daar ben ik eerlijk in, en is mogelijk niet altijd te volgen voor iemand die niet bekend is met een bepaalde internet-encyclopedie of wat daar voor door zou moeten gaan.

  Like

  1. Ha die Mike, dit blog loopt al 7 jaar en gaat uitsluitend over de lokale politiek in Enkhuizen. Volmaakt onbegrijpelijk en oninteressant voor iemand die er niet woont. Mijn Yanis blog was een tussendoortje om te zien of ik ook in het Engels zou kunnen bloggen. Maar ik lees nog wel Glinavos zijn blog. Ik zal ook eens kijken wat jij te melden hebt.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: