Tuinkabouters

tuinkabouters

Terwijl ik altijd dacht dat ik mijn beschouwingen baseerde op gemeentelijke  publicaties, notulen van raadsvergaderingen en nieuwsberichten in de officiële pers, als de Enkhuizer Krant, weet wethouder Olierook te vertellen dat ik schrijf vanuit een onderbuik gevoel.

Althans dat beweert hij in een TV interview in de serie Westfriese Kopstukken van de lokale TV zender Weeff. (vanaf 5.35)

Hoe hij tot die conclusie is gekomen wordt niet duidelijk tijdens het gesprek, want hij zegt mijn “rommel”  niet te lezen.

Zelf hanteer ik een andere werkwijze. Ik lees eerst wat hij geschreven heeft en concludeer dan pas dat hij de kluit probeert te belazeren.

Waarna ik netjes uitleg waarom ik vind dat hij dat doet.

Dat hij, noch zijn hondstrouwe volgelingen, daar tot dusver geen ander weerwoord op hebben kunnen vinden dan mijn kritiek  als “rommel” te kwalificeren past binnen de lange traditie van (zogenaamd linkse) regenten.

Olierook mag zich gelukkig prijzen dat hij wethouder is van Enkhuizen. Waar het begrip democratische controle niet meer is dan een vage notie van hoe de dingen idealiter zouden moeten gaan.

Ik begrijp dat hij na de verkiezingen niet meer terug zal komen, maar in zijn tuin wil gaan werken.

Een passend afscheidscadeau van de raad lijkt me een set van tuinkabouters. Waardoor een soepele overgang van zijn huidige naar zijn toekomstige werkomgeving kan worden bewerkstelligd.

Dan kan hij in Wijdenes, zonder verder te worden tegengesproken, zijn zegenrijke werk voortzetten.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

8 gedachten over “Tuinkabouters”

  1. Over linkse regenten en werken in de tuin gesproken: Marcel van Dam zoekt vrijwilligers voor zijn landgoed!! Zie hier: http://www.destentor.nl/regio/oldebroek/marcel-van-dam-zoekt-hulp-bij-opknappen-van-zijn-landgoed-1.6545603.
    Het tuinpersoneel van Lodewijk XVI en Marie-Antoinette deed hun werk in ieder geval nog betááld, maar hardcore-socialist Van Dam prefereert het dus om zijn ondergeschikten überháúpt niet te bezoldigen. Als grap zou het nog wel grappig zijn, maar als realiteit…

    Like

    1. Ik herinner me, dat hij onlangs nog weigerde commentaar te geven aan een verslaggever van de Enkhuizer Krant (schrijft ook alleen maar rommel neem ik aan), maar in een gesprek met deze ondervrager zal hij geen gevaar hebben gezien.,

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s