Wissewasjes

wissenwasjeAfgelopen woensdag ben ik naar de presidium vergadering geweest. Of het door mijn aanwezigheid kwam weet ik niet, maar de vergadering was na een half uur afgelopen.

Afwezig (met afbericht) waren de fractievoorzitters van Nieuw Enkhuizen, Lijst van der Pijll en Lijst Quasten.

Vooraf werden de voordelen van het Windows besturingssysteem ten opzichte van het Apple besturingssysteem tegen elkaar afgewogen.

Van Marle beklaagde zich over de interpellaties tijdens commissievergadering die in zijn ogen een derde termijn inhielden.

Er bleek geen behoefte aan evaluatie van de raadsvergadering van de vorige avond, waarna de integriteitscode voor raadsleden (het enige agendapunt) ter sprake kwam.

Het belangrijkste discussiepunt was de vraag op men de aanduiding “hij” diende te vervangen door “hij/zij”. De oplossing voor dit vraagstuk werd gevonden door een preambule op te nemen waarin zou worden vermeld dat overal waar “hij” stond “hij/zij” gelezen moest worden.

Vervolgens kwam het onderwerp “Wat verder ter tafel komt” aan de beurt. Ook daarvoor bleek geen belangstelling.

Na het officiële einde van de vergadering ontstond er een jolige stemming waarbij druk door elkaar heen werd gepraat. Waarover kan ik niet zeggen, want ik heb de vergadering direct na afloop verlaten.

PS

Op 12 juli 2016 schreef ik een open brief aan het Presidium. U kunt hem hier lezen. Twee fractievoorzitters hebben me een persoonlijk antwoord gestuurd. Deze brief is tijdens de vergadering niet ter sprake gekomen. Ik denk daarom dat ik op de daarin gestelde vragen nooit antwoord zal krijgen.

Men heeft het veel te druk met de eigen wissewasjes en beslommeringen om nog te kunnen reageren op brieven van burgers.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s