Dead parrot

Ik had nog gezegd, volgens mij is mijn bezwaar duidelijk genoeg, maar niks hoor, er komt evengoed een hoorzitting waarin ik mijn bezwaar mondeling mag komen toelichten. Op dinsdag 11 oktober om 15.00 in het stadhuis.

Mijn bezwaar is dat in het dossier (dat ik in ontvangst heb mogen nemen) een verslag ontbreekt van de bijeenkomst van 11 maart 2015 tussen vertegenwoordigers van de gemeente en de aannemer. (Er ontbreken wel meer dingen, maar ik beperk me even tot het voornaamste).

Tijdens die vergadering werd besloten dat de gemeente de aannemer € 100.000,- verschuldigd is en dat de aannemer de verzwaring van het elektra-netwerk voor zijn rekening zal nemen.

Hoezo eigen rekening en risico? Welk risico neem je, als als je werkzaamheden ter waarde van € 30.000,- moet uitvoeren en gelijktijdig een betaling van  € 100.000,- krijgt toegezegd?

Wel, dat de Enkhuizer gemeenteraad haar verstand verliest en weigert om te betalen. Maar dan geldt, dat wat in een goed vat zit niet verzuurt en wordt er uiteindelijk (wanneer de raad haar verstand weer teruggevonden heeft) toch betaald voor de werkzaamheden die onweerlegbaar zijn uitgevoerd.

Maar goed, mijn bezwaar is dus dat er een essentieel document ontbreekt. Dus wat valt er op dat punt verder nog toe te lichten? Wenst men toegelicht te krijgen wat het begrip “ontbreken” inhoudt?

Zal mijn bezwaar duidelijker worden als mijn toelichting bestaat uit het opsommen van een aantal synoniemen voor “ontbreken”?

Zoals; falen, mangelen, mankeren, missen of schorten.

Gelukkig is tijdens de hoorzitting ook een medewerker van de afdeling Bestuursondersteuning aanwezig. Hij zal (als vertegenwoordiger van het college) het standpunt van het college weergeven. Maar tenzij dat recentelijk gewijzigd is, ken ik dat al.

Het college beweert namelijk al geruime tijd dat zij het ontbrekende document niet in haar bezit heeft. Zoiets valt echter eenvoudig te bewerkstelligen door het betreffende document weg te gooien.

Of die bewering op waarheid berust kan slechts worden vastgesteld nadat een rechter de betrokkenen (onder ede) heeft gehoord.

Kortom, ik voorzie dat de hoorzitting uitmondt in een discussie over een “Dead Parrot”.

De oudere lezers herinneren zich ongetwijfeld deze fameuze Monty Python sketch. De jongere lezers dienen (voor een beter begrip) het onderstaande filmpje af te spelen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Dead parrot”

  1. Juiste conclusie lijkt me. Als het verweer van het college is dat ze niet meer documenten heeft dan ze ter inzage heeft gegeven dan hoef je daar geen hoorzitting over te organiseren, dan kun je dat ook (direct nadat je het bezwaar hebt ontvangen) gewoon schriftelijk meedelen en hoeft je ook niet tot 3 november te wachten voor je dat doet.

   Overigens bevat de uitnodiging voor de hoorzitting ook een voorwaarschuwing dat een beslissing over mijn bezwaar (het ontbreken van een relevant document) vertraging kan oplopen.

   Daarom vond ik het filmpje over de dode papegaai wel toepasselijk. Het tegen de klippen op blijven ontkennen van wat voor iedereen duidelijk is. De aannemer heeft helemaal niet iets voor eigen rekening en risico aangelegd. Hij heeft er mee ingestemd de verzwaring aan te leggen nadat hem een betaling van € 100.000,- was toegezegd voor werkzaamheden die hem niet meer dan € 30.000,- zouden kosten.

   Like

   1. Deze reactie van de Gemeente Enkhuizen is veel zeggend. Zoveel dat men hierdoor in onze ogen toegeeftdat men liegt. En zo komen ze er al een aantal jaren mee weg. Het opstappen van Visser is ook toevallig?

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s