Rad voor de ogen

radvoorjeogendraaienKeurig op tijd en voor het verstrijken van de “deadline” kreeg ik weer een brief van de gemeente aangaande mijn WOB verzoek. Dit keer met de mededeling dat men het antwoord op mijn verzoek verdaagd had.

Niet echt een verrassing. Vier weken is waarschijnlijk te kort voor het verzinnen van nieuwe dwaalsporen waarmee men hoopt mij om de tuin te kunnen leiden.

Gewoon de waarheid aan het licht brengen is kennelijk geen optie.

Niet voor het college en niet voor de raad.

De houding van beiden is tot dusver vergelijkbaar met die van kleuters die in afwezigheid van moeder de koektrommel hebben leeggegeten.

Van een ding zijn ze zeker. Moeder was niet thuis, dus die kan niet hebben “gezien” dat ze het deden. En op basis van die wetenschap blijven ze ontkennen dat ze het gedaan hebben. Zich niet bewust van de kruimels in hun mondhoeken.

In de film “All the presidents men” stelt één van de hoofdpersonen de retorische vraag. “Als ik, wanneer ik opsta, zie dat de straten wit zijn, mag ik dan aannemen dat het die nacht gesneeuwd heeft, zonder dat ik dat “gezien” heb?

In het verlengde hiervan ligt de vraag. “Als de wethouder beweert, dat vitale documenten waarmee hij zijn betoog zou kunnen ondersteunen ontbreken, mag ik er dan van uitgaan dat de wethouder de waarheid niet spreekt over het ontbreken van die documenten?

[Omdat het ontbreken van die documenten impliceert dat de afdeling waar hij leiding aan geeft haar werk niet heeft gedaan en de aannemer evenmin de moeite heeft genomen zijn belangen te behartigen].

En als hij de waarheid niet spreekt over het ontbreken van die documenten, waarom zou ik dan geloof moeten hechten zijn interpretatie van de feiten en omstandigheden?

Waarom zou het niet gewoon zo kunnen zijn, dat er helemaal geen sprake is van een keuze mogelijkheid in deze kwestie, maar dat de aannemer gewoon recht heeft op betaling voor het werk dat hij heeft verricht?

Waarom zou het niet gewoon zo kunnen zijn, dat de veroorzaker van deze meerkosten (het stichtingsbestuur) hetzelfde doet als wat zij alle voorafgaande keren heeft gedaan. De kosten van de door haar genomen besluiten afwentelen op de gemeente?

Waarom zou het niet gewoon zo kunnen zijn, dat college en raad samenspannen om deze simpele waarheid aan de kiezers te onthouden?

En waarom zou het niet gewoon zo kunnen zijn, dat politiek bedrijven niet meer voorstelt dan anderen een rad voor de ogen draaien om er zelf beter van te kunnen worden?

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Rad voor de ogen”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s