Kaken op elkaar

stomp
Kaken op elkaar

Nadat ik me ooit wat laatdunkend had uitgelaten over de twitter gewoonte van Derrick Stomp om tweets de wereld in te sturen over de plek waar hij zich op dat moment bevond, heeft hij het mij onmogelijk gemaakt om zijn tweets nog langer te volgen.

Omdat zijn bezoeken aan Albert Heyn mij nauwelijks interesseerden en hij politiek gezien toch nooit wat te melden had, heb ik deze verbanning uit zijn kring van volgers nooit als een gemis gevoeld.

Op mijn blog heb ik inmiddels ruimte gemaakt om een tijdlijn te publiceren waarop U kunt lezen wat de Enkhuizer politiek kopstukken zoal via Twitter de wereld in slingeren. Daarop ontbreekt Stomp. U weet nu waarom.

Dat neemt niet weg dat ik via een omweg toch kennis kan nemen van de opvattingen die Stomp al twitterend naar buiten brengt. De laatste die ik zag was zijn advies aan de raad van Enkhuizen om eens te gaan praten met het bestuur van de stichting de Drommedaris.

Het zal hem ontgaan zijn, maar de raad heeft dat reeds gedaan. Namelijk in een besloten vergadering op 17 mei j.l. Daarin mocht het stichtingsbestuur uitleggen hoe moeilijk ze het wel niet hadden. Uiteraard heeft niemand iets over die vergadering naar buiten gebracht, maar in Enkhuizen blijft zelden iets helemaal geheim.

Dus het gesprek waar hij (via Twitter) op aandringt heeft al plaatsgevonden en heeft kennelijk niet de helderheid opgeleverd waar sommigen op hadden gehoopt.

Ik begrijp dat Stomp inmiddels deel uitmaakt van het stichtingsbestuur en dat hij om die reden zich onttrok aan de discussie gisteravond. Ik vraag me af of het omgekeerde ook gaat gelden. Namelijk, als het stichtingsbestuur intern haar relatie tot de gemeente bespreekt.

Onttrekt Stomp zich dan ook aan die discussie binnen het bestuur of verstrekt hij adviezen over “hoe om te gaan met de gemeente”? Dat laatste lijkt me voor het bestuur van de stichting een belangrijke reden om hem in het bestuur op te nemen.

Maar voorlopig lijkt het omgekeerde te gelden.

Als het gaat over de relatie stichting/gemeente dan is Stomp tijdelijk even meer bestuurslid dan raadslid en houdt hij zijn kaken stijf op elkaar.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Kaken op elkaar”

  1. Laten we hopen dat Dhr Stomp weet waaraan hij begint. De Stichting Drom vraagt bestuursleden……….De plaag gepoetst??????Schimmige boel.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: