Besloten vergadering

Vier dagen geleden schreef ik in “Hamerstukken” dat Olierook nog steeds geen uitsluitsel had gegeven over het resultaat van de inmiddels 1 jaar durende bemiddeling tussen de stichting Drommedaris en de gemeente over de aanleg van een zwaardere elektriciteitsvoorziening.

En zie daar, reeds vanavond doet hij verslag. Uiteraard in een besloten bijeenkomst, omdat er (volgens het NHD) ook gevoelige en financiële (bedrijfs)informatie aan de orde komt.

Dat lijkt de standaard rechtvaardiging van Olierook te worden. Hij gebruikte hem immers ook al voor het WMO-overleg dat om dezelfde redenen niet bijgewoond mocht worden door de leden van de Wmo-raad.

Destijds geen enkel probleem met het naar buiten brengen van een rekening (die bij nadere beschouwing niet meer was dan een offerte) en die de rechtvaardiging heette te zijn voor een aanvullend krediet van € 100.000,-.

Waarschijnlijk zal hij vanavond vertellen dat het bedrag aanzienlijk lager is uitgevallen. De offerte bevatte namelijk uit te voeren hak en breekwerk ter waarde van € 50.000,- wat me destijds al een aanzienlijk bedrag leek.

Niet dat dit niet zal zijn uitgevoerd, maar alleen niet in het kader van de elektriciteitsvoorziening.

Enfin, het is kennelijk niet de bedoeling dat anderen horen hoe de raad zich zand in de ogen laat strooien. Het feit dat een en ander op het laatste moment is ingelast doet vermoeden dat zelfs het college mijn blog leest.

Binnenkort doet wethouder Kok, ook in een besloten vergadering, verslag van zijn bestuurlijk overleg met Krabberzand B.V.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Besloten vergadering”

 1. tijdens de presentatie geen woord van college over de drom alleen een presentatie van de stichting over de stichting…

  Like

  1. Nou dan weet men dat eindelijk ook eens. Jungle Drom dossier gaat dus nog even door. Zonder Reus welke inmiddels schoon gewassen wordt in DH.

   Like

 2. Olierook is toch een SP’er? Het SP-verkiezingsprogramma meldt het volgende: “informatie van de overheid wordt zo veel mogelijk […] toegankelijk gemaakt”. Hoe verhoudt zich dat ideaal met besloten raadsbijeenkomsten?

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s