Verslechtering

Eerlijk gezegd vind ik het moeilijk voorstelbaar, dat iemand (die een perspresentatie geeft)  er moeite mee heeft dat er zich vier in plaats van drie toehoorders onder zijn gehoor bevinden.AA040013

Ruimtegebrek kan een probleem zijn, maar voor wat de perspresentatie van de Peter Tuin Ontwikkelaars in het stadhuis betreft, was daar geen sprake van.

Daarnaast is de taakopvatting van de beroepsmatige persrelaties (zoals Team Communicatie ze noemt) een andere dan de taakopvatting van Pimsep.

De taakopvatting van kranten is dat ze verslag doen van gebeurtenissen. Pimsep doet daar zelden verslag van, maar levert commentaar op die gebeurtenissen door ze in een context te plaatsen.

Gewoonlijk zijn krantenverslagen betrouwbaar genoeg om daar een commentaar op te baseren, maar wat kan het het bezwaar zijn van het gemeentebestuur als ik  mijn commentaar zou baseren op de perspresentatie zelf, in plaats van het verslag ervan door de krant?

Het enige wat ik dat opzicht kan bedenken is, dat deze werkwijze voor het gemeentebestuur een extra vluchtroute creëert.

Als een commentaar haar niet welgevallig is, dan kan ze zich altijd nog vrijpleiten door er op te wijzen, dat het krantenverslag niet volledig was en het daarop gebaseerde commentaar dus van nul en gener waarde is.

Diezelfde gedachtengang ligt volgens mij ook ten grondslag aan de voorkeur van het gemeentebestuur om “besloten” informatiebijeenkomsten te houden, ze niet te agenderen en ook geen verslagen uit te brengen.

De raadsleden die ik daarover heb aangesproken zijn allemaal voorstander van een transparant bestuur. Dat is fijn om te weten. Nog veel fijner zou het zijn als ze iets zouden ondernemen als ze geconfronteerd worden met een gebrek aan transparantie.

Ik heb daar in het verleden voorbeelden van gegeven en dit is ook weer een voorbeeld.

Overigens kostte me het geen enkele moeite om de informatie bijeenkomst voor stakeholders en (op het laatste moment) raadsleden bij te wonen, waarin volgens mij dezelfde informatie werd verstrekt als tijdens de perspresentatie.

Tijdens die vergadering werd gezegd dat in het vervolg de gemeente de informatievoorziening zou gaan verzorgen.

Dat kan volgens mij alleen maar leiden tot een verslechtering van die informatievoorziening.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Verslechtering”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s