Andere opvattingen.

Kijk eens aan. Maar liefst drie partijen hebben hun standpunt (dat ze tijdens de laatste commissie grondgebied hebben ingenomen) op hun website toegelicht.

SpDat gebeurt niet vaak en dient dus te worden toegejuicht! Het gaat om D66, PvdA en SP. De links naar die toelichting vindt U als gebruikelijk ook op dit blog in de meest rechtse kolom onder de kopjes D66, PvdA  en SP Nieuws.

Op de PvdA en SP site kunt U reageren op de gepresenteerde inhoud.

Het meest interessante is natuurlijk het SP plan om de exploitatie van het bootmodel in handen te geven van de gemeente. Bovendien past het in de filosofie van deze partij.

Namelijk, dat openbaar vervoer een verantwoordelijkheid is van de overheid.

De daadwerkelijke exploitatie wil men in handen geven van een stichting. Dat was in het verleden ook het geval, maar die stichting is uiteindelijk geïntegreerd in de museumstichting. Waarom weet ik niet, maar waarschijnlijk omdat men ook toen al geen sluitende begroting wist te realiseren.

Of dat nu wel gaat lukken (de SP lijkt dat te willen suggereren) lijkt me niet heel erg waarschijnlijk, waardoor de gemeente (net als bij het zwembad) jaarlijks zal moeten bijspringen.

Naast exploitatie van het bootmodel wil men ook de parkeerterreinen (die nu nog eigendom zijn van het ZZM) gaan exploiteren, waarbij men een verdubbeling van het bestaande tarief als realistisch ziet.

Kortom een interessant voorstel dat echter nogal wat financiële risico’s voor de gemeente met zich mee zal brengen. Daar nu al uitspraken over doen is (wegens het gebrek aan cijfers) zinloos.

Het schept echter wel duidelijkheid over de kerntaken van het museum. Die bestaat uit het conserveren en exposeren van cultureel erfgoed en niet uit het transporteren van bezoekers naar de binnenstad van Enkhuizen.

Daarbij mag overigens niet worden vergeten dat het onderbrengen van het bootmodel in een separate (door de gemeente in het leven geroepen) stichting geen soelaas biedt voor de gewijzigde trend in het museumbezoek. Om daar op in te kunnen spelen zal een parkeerplek op het REZ noodzakelijk blijven.

Maar voor het zover is, is er waarschijnlijk weer een nieuwe coalitie met andere opvattingen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Andere opvattingen.”

    1. Niet alleen een boot natuurlijk. Het in standhouden van het bootmodel omvat ook het onderhouden van een ontvangstgebouw, parkeerterrein, steigers en remmingwerken. Ik ben dan ook tamelijk pessimistisch over de uitkomst van het onderzoek waar de SP op aanstuurt.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: